Skip to main content

Hoe fris is Terra Vitalis? (039)

24 maart 2017

woensdag 15 augustus-2012
Gijsbert van der Woude, Pablo Camacho, Carlos Sevilla en Olman Murillo Gamboa zijn niet het Costaricaanse antwoord op die vier schorre nachtegalen die elk jaar de Arena veranderen in een massale tingeltangel. Nee, het zijn vier serieuze heren die alles weten van het optrekken van teakbosjes in Midden-Amerika. Het was dan ook geen kermissurprise dat hun expertise werd aangeboord, toen midden 2010 de zwaargewichten van de Stichting Terra Vitalis (STV) en Central American Timber Fund (CATF) elleboogje begonnen te drukken met als inzet de groenverzameling aan de overkant van de plas. Kunnen we iets plechtigs van maken, maar eigenlijk ging het om de prijs die CATF moest ophoesten. En elke meloen is er één. Dus gingen de vier experts aan de slag om tot een waardebepaling te komen. De dracht duurde niet lang. In november van hetzelfde jaar werd het ei al gelegd. Voilà.
Nou zijn wij zwaar allergisch voor dit soort rapporten en wij hebben daarom de neiging om er zo snel mogelijk doorheen te bulderen, maar kan het zijn dat we iets hebben gemist? Nergens komen wij in deze hosannah-explosie een woord tegen over een virus of de deplorabele staat van in ieder geval eentiende deel van de groene investeringsbosjes. Zelfs niet in een noot. En dat is raro. Tenzij dat verrekte virus pas na november 2010 wild om zich heen heeft geslagen, maar dat lijkt ons wat al te casual.
Nou kan het zijn, dat deze vier alternatieve toppers de treurteakwilgen meegenomen hebben in de eindcijfers. Maar als dat zo is, dan was dat blijkbaar niet duidelijk bij de latere beheerders, want met name Baum voelde zich flink bij zijn wortel genomen (1). En over raro gesproken. Toen de narigheid boven kwam werd het adviesvehikel Alfheim & Co van onze AFM-baron Schimmelpenninck van der Oye in de groencontainer gekieperd en vervangen door ... Gijsbert van der Woude. Huh? Begrijpt u het, begrijpen wij het. Misschien moeten we gewoon wachten op de nieuwe waardebepaling van Ernst & Young. Die dracht duurt al heel wat langer, maar wie weet krijgen we een veel mooier ei. Zuster, is er al ontsluiting? Nee? Jammer. Nemen we nog maar een bakkie. Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering in deze wildwest-serie dd. 12 augustus 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Hoe fris is Terra Vitalis