Skip to main content

Oorlogsmisdaden worden berecht. Omdat wij het niet willen doen.

03 juni 2019

Nadat de Westerse landen die hun ingezetenen naar Syrië hadden gestuurd om het bewind van Assad ten val te brengen geweigerd hadden ze, eenmaal gevangen genomen door de Koerdische YPG/SDF, terug te nemen, onder het voorwendsel dat het niet om een staat gaat, hebben de Koerden hen overgedaan aan de Iraakse justitie om ze te berechten. Wat hadden ze anders moeten doen? Ze vrijlaten?
In het door een oorlog waar wij aan meededen verwoeste Irak zijn ze niet coulant genoeg omgegaan met deze moordenaars in onze beschaafde ogen, dus nu zijn de rapen gaar. De ter dood veroordeling van een groep Franse jihadi's zojuist in Bagdad (het gaat per land, onze landgenoten komen nog aan de beurt) heeft in Frankrijk tot grote beroering geleid. Een beroering die de misdaden met behulp van Parijs in Syrië nooit hebben weten te bewerkstelligen. Deze walgelijke comedie moet het thuisvolk overtuigen van de humane beweegredenen van hun regering. N.b. in het land waar de staat al 6 maanden oorlog voert tegen haar eigen bevolking, met doden en honderden afschuwelijk verwonden.
Het complete failliet van de Deep State-politiek in Syrië (waar ze dachten het Libië-recept nog eens dunnetjes over te doen), deze totale misrekening, waar onze regeerders zo graag hun medewerking aan verleenden, komt nu in een voor de westerske wrâld na Neurenberg onbekende fase, namelijk dat zij die deze misdaden pleegden ook ter verantwoording worden geroepen. Denk aan de Nederlandse misdaden in Indonesië die nog steeds niet, 70 jaar later, worden toegegeven. Wat de Fransen, Engelsen, Amerikanen, Spanjaarden, Portugezen, meer koloniale smaken hebben we niet in ons Europa, hebben uitgekuurd en nog uitkuren, met miljoenen doden.
Maar u weet 'ieder mensenleven is ons even lief', daarom moeten we nu in de bres springen voor hen die in Irak de galg (we herkennen de voormalige Engelse kolonie) zou wachten, dankzij onze weigering hen terug te nemen.
De reden daarvoor is simpel: als deze moordenaars hier voor het gerecht zouden worden gebracht zouden ze kunnen 'zingen': vertellen hoe ze met hulp van de geheime diensten werden gestuurd en niets hen in de weg werd gelegd door hun regeringen, in de jacht op Assad. Dat ze door deze regeringen werden bewapend. Denk aan de pick-up trucks die Trouw aan het licht bracht.
Nu het spel over is (of wordt het met een oorlog tegen Iran nieuw leven ingeblazen?) moet het gelag betaald. Niet alleen Nederland doet dan moeilijk, al hebben we een reputatie op te houden.
Pompeo heeft moeten zeggen dat de VS met Iran willen praten. Orders van Trump, die eerder al oorlogen tegen Noord-Korea en Venezuela dwarsboomde. Netanyahu lukt het niet een regering te vormen. Het zit Deep State niet mee. (WK)

Hans Vogel
"Wat de Fransen, Engelsen, Amerikanen, Spanjaarden, Portugezen, meer koloniale smaken hebben we niet in ons Europa, hebben uitgekuurd en nog uitkuren"

De Amerikanen mogen Europa dan wel koloniseren, maar dat maakt ze nog geen Europeanen. Je vergeet de Belgen (die de Congo cadeau kregen van Leopold II), Zweden, Denen en Italianen.

Appie
het is net als in de film: Als ze je pakken bij deze opdracht weten wij van niets en sta je alleen. Dat weet je van tevoren, als je aan zo'n "missie" begint, dus daar moet je niet over zeuren, als je je laat pakken. De jonge mensen die officieel worden gestuurd, worden vooraf slecht voorgelicht, nauwelijks adequaat bewapend en mogen bijna niets om te reageren. Dat zag je al bij Chebrniza en het is nog steeds niet anders. Zowat 25% (waarschijnlijk veel meer) van onze veteranen heeft last van PTSS. En wat doet de overheid die ze uitzond voor hen? Niets tot bijna niets. En hoor je DAAR iemand over? Waarschijnlijk is volgende week nagenoeg iedereen dit bericht weer vergeten. Zo zit de wereld momenteel in elkaar. Helaas. Het is niet anders. Reken in ieder geval niet op "de politiek". En wordt ik daar depri van? Nee, want ik kan het niet oplossen. En velen met mij ook niet. verbeter de wereld: begin gewoon lekker bij jezelf, je partner, familie en zo. Dat blijkt in de praktijk al moeilijkzat
WK
Volkomen terecht, HV. Met name Belgie en Italie zijn grote omissies. En ook Denemarken, toen wereldmacht in de Deutsch-Daenische Gesammtstaat', met het bombardement op Algiers in 1767, eilanden in de Antillen en kolonien in India (Tranquebar), post in west-Afrika en natuurlijk Groendland, de Far Oer, Ijsland en Noorwegen. Italie als jongste loot met Libie en Abessinnie en dromen van Mare Nostrum.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 juni 2019