Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (116)

01 juni 2015

dinsdag 19 februari-2013
Uit het lieve dagboek van Edwina Currie. In haar bloeiperiode de maîtresse van de Conservatieve young turk John Major. Komt ie:

“Een benoeming in de recente herschikking heeft een heleboel roddel veroorzaakt en zou heel gevaarlijk kunnen worden: Peter Morrison is Thatcher's privé secretaris voor parlementaire zaken geworden. Hij is wat ze noemen een bekende pederast met een voorliefde voor jonge jongens. Hij heeft het min of meer toegegeven aan Norman Tebbit [Conservatieve hotemetoot, red.] toen hij vice-voorzitter van de partij werd. Maar hij voegde eraan toe: “Ik ben heel discreet”. Nou, dat mag hij ook wel zijn! Of Thatcher weet het en neemt het risico. Of ze weet het niet. Het blijft een domme move.
Teresa Goldman [Conservatief parlementslid,red.] vertelde me vanavond (in een taxi na een gezellig avondje bij de BBC) dat zij de assistente van Morrison had overgenomen. Die beweerde dat ze geld kreeg om haar mond te houden over zijn activiteiten. Ik ben bang dat de hele pers op de hoogte is en nu de verkiezingen naderen iemand heel dicht bij Thatcher moeilijkheden gaat veroorzaken.
”

Er gebeurde niets. Ondanks het feit dat “iedereen” op de hoogte was (1). Overigens net als bij ons. We nemen aan dat ook hier “iedereen” wist dat kindervriend Joris af en toe een duik in de Eindhovense bosjes nam (2). Maar er gebeurde niets ... Stay tuned.

(1) Zie voor Morrison ook aflevering 105 van deze serie dd. 3 november 2012.
(2) Zie hiervoor vooral de afleveringen 42 en 43 dd. 10 september en 14 oktober 2004 (!!!)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort