Skip to main content

British Broadcasting Terror

dinsdag 26 februari-2013
Komt in Londen een man voor de kadi. Tony Rooke. Heeft geweigerd zijn kijk- en luistergeld te betalen. Met een deel van die poen wordt namelijk de BBC op poten gehouden. En volgens Tony had de publieke omroep zich tijdens het optreden van Osama's Flying Circus op Manhattan op 9/11/2001 schuldig gemaakt aan het assisteren bij een terroristische actie.
Tijdens een live-uitzending vanuit New York liet een juf van de BBC aan de kijkers weten dat WTC building 7 ook in elkaar was gemieterd als gevolg van het optreden van Osama's stuntteam. Jammer voor die juf, maar achter haar stond bedoeld optrekje nog in volle glorie in beeld (1). Pas 20 minuten later zakte het zonder aanwijsbare redenen echt door zijn hoeven.
Een hoop speculaasjes volgde, maar nooit een sluitende verklaring. Ook niet van de BBC. Tony kreeg gisteren een voorwaardelijk strafje van de kadi en hij moest 200 Pond ophoesten voor de kosten. Hij heeft in het verlengde van deze affaire een strafzaak tegen de BBC aangekondigd wegens overtreding van de Terrorism Act. Wat ons betreft verdient hij een bloemetje.

(1 ) Zie hier het beroemde filmpje. Of dat meisje voor jodokus staat!

Klik hier om uw reactie toe te voegen