Skip to main content

De trots van Troch

01 mei 2009

maandag 4 mei-2009
De pijp was leeg. Dat was een goed moment voor Freddy om hem aan Maarten te geven. Welke Maarten doet er nou even niet toe, maar welke Freddy wel. Het gaat namelijk om Freddy Troch. De populaire rechter uit Dendermonde, die altijd geweigerd heeft om wat recht was krom te praten. Net zo uitzonderlijk als het vlees van een struisvogel in een kom waterzooi. Wij besteden even aandacht aan Freddy’s vertrek naar Brussel, omdat hij ooit een onderzoek heeft geleid waarin de namen van twee avontuurlijke Nederlandse ondernemers met elkaar verbonden werden. Die van de momenteel in een Amerikaanse kruipruimte zuchtende Rommy en die van de in Delft bijgezette prins Bernhard.
Gaat ie nog een keer. Troch leidde een tijdlang het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Binnen dat kader werd op 26 juni 1986 de procureur des Konings Claude Leroy verhoord. Een citaat uit een rapport daarover:

" ... Op een gegeven moment heeft Leroy een onderzoek in verband met drugs. Het bleek dat ergens in Vlaanderen een clandestien druglabo werd uitgebaat. Op zeker moment werd een camion geladen met hasj onderschept en inbeslaggenomen. Terwijl de politiediensten alles onderzochten in verband met deze trafiek gebeurde intussen elders in de omgeving van Antwerpen een trafiek van 25 ton drugs. In deze zaak zouden in Belgie geen vooraanstaande personen zijn betrokken, doch in Nederland zou het kopstuk ervan prins Bernhard zijn. Als uitvoerder in verband met deze zaak wordt Rommy genoemd. Man die grote sier voert in Nederland, aldaar de hand boven het hoofd wordt gehouden door?... ".

In de mainstream nooit chocola van gemaakt. Feit was wel, dat als Henk in het verleden binnen werd getrokken, hij meestal maar heel weinig zat. Tot zelfs in Spanje toe. Tot het onvermijdelijke noodlot toesloeg en voor onze legendarische verzetsleider de Last Post weerklonk. Vanaf dat moment was Henk aangeschoten everzwijn en verdween hij op korte termijn naar de VS. Toeval? Bestaat dat dan?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 mei 2009