Skip to main content

De karma van Johnny

16 november 2017

Als kapstok gebruikte ie de werphengeldood van Hidir Korkmaz. John van den Heuvel. Bij het in elkaar frutselen van zijn artikel “Holleeder en de geur van dood” in de Telegraf van vanochtend. Hidir was bij leven de avontuurlijke ondernemer van Turkse bloede, die ooit onder ede had verklaard dat een paar van zijn landgenoten van Dino Soerel en Willem Holleeder de opdracht hadden gekregen Willem Endstra te kelen en die opdracht keurig hadden uitgevoerd. Nou had Hidir een beetje pech, want ene Abassov werd aangewezen als de dader en dat was geen Turk maar een Rus. En als dat al niet klopt in een beëdigde verklaring, dan komt ook die opdracht van Dino en Willem op de tocht te staan nietwaar. Toch kreeg vriend Hidir getuigebescherming van de Nederlandse justitie en geld om een werphengel te kopen. In afwachting van zijn volgende beëdigde getuigenis. Tot die hengel onder stroom kwam te staan en Hidir six feet under ging. Vond Johnny jammer, want daarmee boetten de verklaringen tegen Dino cs. wel een kilootje aan gewicht in. Kwootje uit Johnny's pareltje. Komt ie:

Dat is precies waar Astrid Holleeder voor waarschuwt in haar nieuwste boek “Dagboek van een getuige”. Hoewel haar broer geen mogelijkheid onbenut laat te bezweren dat hij zijn zussen niets zal aandoen, hebben de vrouwen daar heel andere gedachten bij”.

Je zou zweren dat dit de eigenlijke kapstok is voor zijn dooie lappie proza. De zogenaamde angst van Astrid Holleeder en haar aanhang voor de bloedige wraak van Willem, die niet alleen uit de pagina's van dat dagboek druppelt maar ook uit Astrid's bestseller “Judas”. Een kroniek waarvan door Peter van Haperen bij ons in KM de afgelopen weken een gehaktschotel is gemaakt. Natuurlijk heeft Johnny die schotel nooit aanschouwd. Laat staan dat zijn lamentabele lappie een reactie daarop is. Hoewel, hij heeft heel wat regels ingeruimd om de MDMA-dood van Bram Zeegers te beschrijven, die wel degelijk ook in Van Haperen's J'accuse ruimschoots aan bod komt. Trouwens, John de meesterspeurder komt zelf ook voor in Astrid's pulp fictionvehikel en Peter's odyssee. Vanwege de inbraak die lichtjaren geleden bij hem thuis is gepleegd. En dat zou hij niet gelezen hebben? Kom kom. Als je twee onderwerpen van onze site pikt voor je speurneuzenprogramma op de glazen tiet (1) en ooit zelf onderwerp bent geweest van een KM-serie (“Riool”), dan houd je ons vrij regelmatig in de kieren. Met andere woorden: Johnny heeft Van Haperen's “Leugenkroniek van Astrid Holleeder” gelezen, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen daarvan gewag te maken. Of zoiets. Over Holleeder zegt ie nog “Zijn karma is niet best en reikt nogal ver”. Drie keer raaien wat wij van Johnny's karma vinden.
BTW. Mocht u nog nieuwsgierig zijn naar Johnny's meesterstuk, bij deze. Stay tuned.

(1) Schakel daarvoor even over naar het artikeltje “Op de vlucht” van 22 mei 2015.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 november 2017