Bye bye Bibi (011)
Nee. Het waren natuurlijk geen lullige bolknakkies. En nee, het waren geen flessen Cava van een joetje. Hollyweed-kanjer Arnon Milchan voorzag Bibi Netanyahu jarenlang van exquise sigaren en Dom Pérignon. Is dat deftig? Ach, gappies onder mekaar. Je weet hoe dat gaat in die kringen. Moet kunnen. Vraag is wel of het bij eenrichtingverkeer is gebleven. Of heeft Bieb uit dankbaarheid iets terug willen doen in antwoord op die vriendelijke stroom van bubbels en rokertjes? Schijnt zo te zijn. In 2013 was Arnon zo goochem om voor de Israëlische glazen tiet uit te pakken over zijn verleden als spionagesmurf in de USSA. Dat had ie beter niet kunnen doen. De bondgenoten aan de overkant van de grote plas hadden tot dan toe nooit de houding van een spoorbiels aangenomen als Arnon aanklopte voor een visum met een houdbaarheid van tien jaar. Maar in 2014 lieten ze hem weten dat ie net als gewone boerenlullen elk jaar zo'n verblijfsvod moest aanvragen. Dat was even fucken voor Arnon. Dus vroeg hij aan zijn gabber Bieb of die daar niet iets aan kon doen. Bieb ging daarover in de slag met John Heinz Kerry en na wat heen en weer gekeutel werd de zaak geregeld.
Kan je daar het etiket “corruptie” op plakken? Er zijn mensen die vinden van wel. Bijvoorbeeld Tzipi Livni. Een voormalige collega van John Heinz in het BuZa-wereldje en in haar woelige verleden een spionagesmurf van formaat (1). Tzipi: “Iemand die zich door anderen laat onderhouden heeft niet het morele recht om als premier op te treden”. En ze staat met die mening niet alleen.
Het lijkt er overigens op dat de recherchesmurfen die zich met het offensief tegen de premier bezighouden niet alleen shekelig materiaal over Arnon Milchan en Arnaud Mimran hebben opgeduikeld, maar ook over een andere grootheid uit het Israëlische zakenleven. Voor dat duikelen werden gesprekken tussen de premier en voornoemde grootheid afgeluisterd (!!). Die behelsden een tit-for-tat deal. Als Bieb tit deed, dan deed de zakenpief tat. En tat zou voor Bieb's spaargeit niet beroerd zijn. Of die deal zijn beslag heeft gekregen is nog niet helemaal helder, maar alleen al het onderhandelen daarover is niet bepaald kosher. Zo langzamerhand verschijnen er golven op de Dooie Zee. Stay tuned.
(1) Zie het artikeltje “Een wippie met Tzipi” dd. 12 december 2012.