Skip to main content

Brexetera

06 februari 2019

Nog een paar weken en het Verenigd Koninkrijk is aangeland op de zonnige hoogvlakte waar kuddes eenhoorns ronddartelen, waar men vrij is van de knellende banden van de EU en waar zaakjes als mensenrechten, arbeidsomstandigheden, onderwijs en miljeu hun rechtmatige plaats hebben gevonden; op de vuilnisbelt. Alles zal beter worden, Singapore aan de Theems.

Aardig (of schokkend) om te zien hoe de heersende elite (in media en politiek) schaduwen najagen, en absoluut geen eigen onderzoek doen naar wat brexit nou wel of niet betekent. Dan krijg je op tv interviews te zien met mensen die zeggen dat ze voor brexit zijn, want ze hebben de fransen altijd al gehaat, dat niveau. Of bejaarden die verwijzen naar de zelf verbouwde groenten in 40-45, en vol goede moed afwachten wat brexit hen zal bieden. Stiff upper lip. Een en ander afgewisseld met ministers die de ene leugen na de andere het universum ingooien, zonder dat ze voor leugenaar worden uitgemaakt.

Media hier geven geen nieuws, maar zijn een platform voor meningen, niks geen feiten onderzoeken en weergeven. Meningen zijn evenveel waard, of ze nou kloppen of niet, dat is evenwichtige journalistiek. Nee, media (en politici) van na 2001 vormen een vreemd zootje, niks zelf nadenken of onderzoeken, maar vooral meegaan met de stroom, volgzaam voor hen die boven ons staan.

Om even aan te geven hoe verdwaasd men in Engeland is, er loopt een petitie voor het parlement om Ierland opnieuw onderdeel te maken van het Verenigd Koninkrijk, dan zijn alle problemen van Noord Ierland, Brexit, Ierland enz. opgelost. Grappig hè, voor dit soort mensen is er maar één parlement, dat in Westminster. Of men in Dublin ervoor zou voelen om weer onder het koloniale Britse regime gebracht te worden, dat is niet aan de orde. Het gaat erom dat de Ieren er maar voor moeten zorgen dat engelse nationalisten krijgen wat ze willen: brexit. Dus krijg je op BBC 4 soortgelijke geluiden. Kleine wereld daar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2019