Skip to main content

Ein Reich (003)

27 maart 2017

woensdag 3 oktober-2012
De kikker en de fietsenstalling. Het moet als een sprookje geklonken hebben voor de liefhebbers van de Brusselse kermis. De voormalige anarchist Daniel Cohn-Bendit en de vooraanstaande liberaal Guy Verhofstadt die samen erop aandringen dat er haast wordt gemaakt met de versteviging van de Europese Unie. Rapido meer macht voor Reichsführer Hermann von Rompuy en zijn Bilderbergse puppetmaster Etienne Davignon. Om de euro te redden. Democratie brengt alleen maar rompslomp met zich mee. In Rusland en China doen ze net alsof en kijk eens waar die tegenwoordig staan (1).
Van kindervriend Cohn-Bendit begrijpen we even heulemaal niks, Verhofstad een stuk beter. Neo-liberalen zoals hij houden nu eenmaal van tomeloos poen verdienen en dat zit wel snorretje bij de Von Rompuy-fluisteraars. Rond de eeuwwisseling was ons Guy een armoedige krabber, maar de laatste tien jaar heeft ie blijkbaar stevig geboerd. Zo heeft hij zich een landgoed van een kleine honderd hectare in het Italiaanse Umbrië aangeschaft (2) en optrekjes aan de Franse Rivièra, de Belgische kust en in Gent. Dat laatste stond op de monumentenlijst en er niet bij. Maar wees gerust. Om het jaar 2012 goed te beginnen ontving Guy voor de verbouwing begin januari een bedragje van bijna 328.000 euro uit verschillende spaarvarkens van de Belgische overheid. Pakembeet zo’n 40 procent van de geraamde kosten die hij samen met nog twee families moet ophoesten. Verder heeft ie her en der een bootje liggen en staat zijn garage bol van de exclusieve bolides.
Waar komt in godesnaam al die poen vandaan? Staat Broer Konijn misschien in contact met lepe lieden, die weten waar Brammetje de mosterd haalt? Zeker. Zo is hij bijvoorbeeld vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen en lid van de remuneratiecommissie bij ons (!) grootste pensioenfonds, het APG. Die commissie stelt jaarlijks de hoogte van de extraatjes vast voor de prestaties die het bestuur en de club die verantwoordelijk was voor de beleggingen hebben geleverd. En zoals u weet waren die de laatste jaren zo gigantisch, dat de beleggingen van ellende maar in handen zijn gegeven van de agressieve Amerikaanse onderneming Carlysle. En als er ergens lepe gasten zitten dat is het bij Carlysle (3).
Leuk detail: een collega van Guy in de RvC en voornoemde commissie is de met een gouden V & D lepel geboren voormalig salon-communist Paul Rosenmöller, die net als Cohn-Bendit van rood naar groen verhuisde om na het lidmaatschap van de Tweede Kamer net zo hard mee te graaien als andere uitgestapte Kamerleden. Daarnaast banjerde hij ondermeer met een cameraploeg door het Oeigoerse westen van China om de ideeën van John Mac Cain’s Freedom House wat body te geven (4). Kortom, Guy heeft in ieder geval bij het APG helemaal zijn plekje gevonden. Een echte knuffel-Belg. Stay tuned.

(1 ) Zie ook de uitspraken over de Euro-democratie van de Italiaanse spring-in-het- veld Mario Monti in aflevering 2 dd. 6 augustus 2012.
(2) Blotebene “het land van Franciscus van Assisi”!
(3) Geef onze zoekmachine een kickstart en u wordt volledig bevredigd.
(4) Idem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017