Petertje, Petertje

Hits: 1117

maandag 4 augustus-2014
Zit ie voor doedel? Of zit ie terecht? Op 5 februari 2003 zeilde Louis Hagemann een kerker in. Levenslang. Voor een drievoudige moord uit 1984. Net voor de verjaringstermijn dus. Dankzij een paar reportages van superspeurneus Peter R. de Vries.
Angel Hagemann ontkende en ging in hoger en nog hoger beroep. Maar het hielp geen hol. In 2006 deed de Hoge Raad definitief de deur achter hem dicht. Ook al bestond het bewijs in wezen alleen uit wat wrakke verklaringen van een stel getuigen die later betaald bleken te zijn. Lees dit artikel uit de periodiek Bonjo en stuur vervolgens de Hoge Raad een nieuwe weegschaal.
Wij hadden de beschikking over het concept van het artikel. Het definitieve exemplaar dat het afgelopen weekend het publieke domein is ingeduwd wijkt daarvan op een plek iets af. Als u al lezende bent aangeland bij de bedragen die de getuigen ontvingen in ruil voor hun verklaringen dient u het volgende te lezen. Komt ie:

" ... Wat voor velen verborgen blijft, is dat er een bedrag van 30.000 euro is overgemaakt door justitie aan Van der Meer op de rekening van haar (inmiddels ex-) man. Ze had recht op 10.000 euro. Van der Meer heeft dus 20.000 euro teveel ontvangen, maar mocht het geld houden omdat zij dreigde de poten onder de stoel van de zaak van teamleider Bob Schagen weg te zagen. Ook een andere getuige, Van Wijk, die in 1984 niets bezwarends heeft verklaard, werd 16 jaar na dato beloond met een bedrag van 25.000 euro. Vast staat dat vier van de vijf verklaringen zijn afgelegd na de uitzendingen van Peter R. de Vries”.

Kassa. Zo komt Jan Splinter door de winter. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 1117

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch