Vrienden onder elkaar (024)

18 januari 2018
Hits: 1485

Sipko Schat(tebout) was waarschijnlijk nog dirigent van de RvB van de RABO toen daar in de herfst van 2013 een brief in de gleuf werd geduwd. Van Ger Visser (1). Ging over London. Het absolute kroonjuweel van Visser's imposante springpaardenstal, die via de kadi in handen was geraakt van Sipko's spaarvarken. Volgens Visser baarde de gezondheid van London, zoals hij al eerder had aangegeven, al sinds begin 2012 grote zorgen. Artrose. En ook met London's stalgenoten Callahan, New Orleans en Sacramento was het niet best gesteld. Of de RvB daarmee rekening wilde houden bij de planning van de laatste levensjaren van de edele viervoeters.
Veel effect had die brandbrief kennelijk niet, want in april 2014 herhaalde Visser zijn move richting RABO, toen duidelijk werd dat de betrokken paarden in de ramsh werden gedaan. Ondanks zijn eerdere waarschuwingen. Kan je nog denken dat Visser er de pest over in had dat ie zijn geliefde paarden was kwijtgeraakt en de RABO nog even een hak wilde zetten. Maar nadat London via een veiling voor 8,6 meloen in handen was gekomen van de Oostenrijkse gunfabrikant Gaston Glock kwam hij opnieuw in het geweer om te wijzen op de zwakke gezondheid van het paard en de schandelijke handelwijze van de RABO-bank. Ook hier sprak Visser tegen dovemansoren. Misschien wordt het tijd om u beide epistels eens te laten lezen. Dan gaan wij in galop even een koppie koffie halen.
Zo. Gelezen? O.i. is Visser oprecht bezorgd en woest op de RABO. Trouwens later ook op Glock. Dat moge blijken uit een strofe uit een opmerking van hem tijdens zijn barrage met een kadi in november 2016. Visser:
Weet u wat oplichting is? Hoe er met mijn Olympische springpaard London is omgegaan door de nieuwe eigenaar. Dat paard bleek artrose te hebben. Met pennen en schroeven hebben ze het hele gewricht van het paard in elkaar gehengst om het toch weer te laten meedoen aan wedstrijden. Dat is pas misdadig. Dat paard heeft 68 miljoen euro bij elkaar gebracht, maar zijn huidige waarde is zero. Zero!”.
Nou kan je hoog of laag springen, zo ga je niet met een paard om. Maar poen maakt rauwe bonen zoet niet waar? Stay tuned (JP).

(1) Zie voor Ger's Werdegang eerdere publicaties in deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2018
Aantal keren bekeken: 1485
Vrienden onder elkaar

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch