Skip to main content

Met 2 miljoen naar Vlieland van de zomer!

22 mei 2021

Het Israelo-Palestijnse conflict is een nieuwe fase ingegaan, waar Israël het probeert neer te zetten als zomaar een volgende 'afrekening op rij' als de laatste in 2014 en 2008 (alleen onder Trump die de VS uit het Midden-Oosten wilde terugtrekken géén bloedbad in Gaza! 'Toevallig hè') 'tegen terroristen'. 2 miljoen terroristen opgesloten op een gebied iets groter dan Vlieland.
25.000 demonstranten in Los Angeles. Ik moest in mijn ogen wrijven. LA is geen demonstratie-stad als New York of San Francisco; daar ga je naartoe om het te maken in de amusementsbusiness. 100 man was al om dolblij te zijn in mijn tijd daar. Joodse Amerikanen onder de 30 jaar (er wonen vele malen meer joden in de VS dan in 'het geilige land') hebben een veel kritischer houding ten opzichte van Israël dan hun ouders. Dat betaalt zich nu uit.
Als de Palestijnen dit als een overwinning vieren begrijp ik hen. Want het is waar. Door Netanyahu die zijn eigen oorlog voert (om te ontsnappen aan de petoet) is Israël eindelijk in de onmogelijke positie gemanoeuvreerd die het verdiende na decennia bezetting van Palestijns land. De dialectiek van een misdadige politiek.
In Gaza zitten 2 miljoen mensen in een openluchtgevangenis iets groter dan Vlieland. Om dat aanschouwelijk te maken stel ik voor van de zomer met 2 miljoen mensen (uit heel Europa) naar Vlieland te trekken.
Zo veel mogelijk boten moeten worden georganiseerd om zoveel mogelijk mensen over te zetten. Platbodems moeten het doen op het wad. Eindelijk een mogelijkheid om onze solidariteit met Palestina en dát deel van Israël dat vrede wil tot uiting te brengen. Al krijgen we er maar 200.000, 20.000 of 2.000 (onze autoriteiten zullen uiteraard zoveel mogelijk doen om het tegen te werken), dan nog is het een geweldige publiciteitsstunt. Ook voor Vlieland natuurlijk, dat opeens wereldwijd op de kaart zal staan om aandacht te vragen voor deze onmenselijke toestand die wij geacht worden 'normaal' te vinden.
Nu er na de laatste oorlog een bestand is gesloten, moet de wereld deze schande weer accepteren, onder het juk van supermacht Amerika. Aan ons om zich daartegen te verzetten! (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2021