Skip to main content

Kafka in Zeist (054)

28 februari 2018

Nogmaals, dat meisje van Verbeek kan er misschien niks aan doen. Dat ze na haar studie in Leie haar expertise op het gebied van belasting en beffologie uitbreidde op een paar kantoren met vraagtekens op de pui. In de vorige aflevering duwden wij Rodriguez C. het toneel op. Als vroegere hotemetoot van het hoofdstedelijke befkantoor Caron & Stevens. Bij de naam Caron is bij ons vooralsnog geen NL-Alert afgegaan, maar bij die van Stevens wel degelijk. De carrière van Willem Frans Casimir krijgt u hier in den brede uitgemeten. Inclusief zijn studiejaren aan de Harvard Universiteit. Een outfit die ons steevast een MK-Ultra gevoel bezorgt. Tussen 1972 en 2002 heeft onze vriend dus onafgebroken bij Caron & Stevens gezeten, dat later werd vastgeplakt aan CIA-partner Baker & MacKenzie en we mogen rustig aannemen dat hij in die periode ook Jakkelien wel eens is tegengekomen. In ieder geval op de trap of in de kantine. Rodriguez had het pand toen al verlaten, maar dat het contact tussen hem en Willem daarmee ook verleden tijd was mag betwijfeld worden. En dan denken we met name aan de deftige en geheime besprekingen op monetair vlak in het kasteeltje in Midden-Frankrijk waar de avontuurlijke Rodriguez de regie voerde. Interessant is ook Willem's adviseurschap bij Waterland. Een private equity vehikel dat bijvoorbeeld in de volgende coup zo'n glorieuze rol speelde. Attentie. Komt ie:

02002. Fortis neemt voor 240 meloen Intertrust over van Greg Elias (1).
2008. Fortis/ABN-AMRO wordt op kosten van de belastingbetaler een staatsbank.
209. Waterland neemt Intertrust voor 250 meloen euro over van het onder toezicht van Wouter Bos staande Fortis Nederland. Een koopje.
2012. Waterland doet Intertrust voor 700 meloen over aan het Amerikaanse investeringsvehikel Blackstone.
2014. Blackstone brengt Intertrust naar de beurs. Opbrengst 2 miljard.

Willem moet een paar waterlanders van vreugde hebben weggepinkt bij zoveel succes. En Jakkelientje? Die is aan dat niveau nog niet toe. Maar ze komt eraan. Wat wil je met zulke eminente leermeesters. Meer de volgende keer. Stay tuned (JP).

(1) Zie voor deze Curacaose gap van Willy en Maxi ondermeer dit artikeltje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2018
Kafka in Zeist