De Lord en de dope

Hits: 347

donderdag 26 juli-2012
Hoe groen kan je wezen? Gisteren boerde de Britse minister van Handel en Investeringen, Lord Green, dat hij als minister adequaat had gehandeld toen bekend werd dat de HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) in Londen een hele bult avontuurlijke Mexicaanse cash een sopje had gegeven. Lullig voor de lord was natuurlijk wel, dat hij de baas van HSBC was ten tijde van het sopje. De bank heeft inmiddels een boete van 27,5 meloen dollar opgehoest, geroepen dat er interne verbeteringen zijn doorgevoerd en sorry gezegd tegen de Mexicaanse autoriteiten. En bij dat laatste heeft de minister zich ten volle aangesloten. Overigens voegde hij daar nog aan toe, dat de banken niet corrupt zijn. Praise the lord. Hallelujah. Zeker als je weet, dat maar 2, 6 procent van de straatwaarde van snorkel in Colombia zelf terechtkomt, de rest wordt rondgepompt in de consumptielanden. Met een hoofdrol voor de banken. Dus wat Green nou bedoelt met sorry, mag Yuri van Gelder weten. Sorry, dat ie tegen de lamp liep misschien?
Nog maar eens een keertje: Wat zei Antonio Maria Costa toen hij nog baasje was het bureau Drugs en Crime bij de Verenigde Naties? Komt ie: "Op vele ogenblikken is drugsgeld het enige liquide investeringskapitaal. In de tweede helft van 2008 was bij de banken de liquiditeit het grote probleem en dus werd dat liquide kapitaal een belangrijke factor".
Oftewel: Dankzij avontuurlijke poen bleven HSBC en meer van die grootgraaiers overeind. Niet corrupt! Sorry! Ha!!!! Leuk onderwerp voor de nieuwe columnist van Nieuwe Revu. Zet hem op Willem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 347

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch