Skip to main content

Actueel 03 - 10 december 2001

22 mei 2017

Jan des Copies (1)

10 december 2001
Zaterdagavond, tien november, tien over half acht, "Wonen met Jan". Het nieuwe woon- en lifestyleprogramma van Jan des Bouvrie en zijn gade bij de zender SBS 6. Even er lekker voor gaan zitten en kijken hoe woningen van de nouveau-riche worden ingericht naar de briljante inzichten van de twee Des Bouvrie-copycats. In die specifieke aflevering focust onze Jan zich op de vermaarde Belgische (moderne) kunstkenner en - handelaar Guy Pieters en diens smaakvolle optrekje in het Vlaamse Sint-Martens-Latem. Pieters? Pieters? Ergens rinkelt een bel. En jawel. Een klein berichtje uit de Franse pers van 2001-10-02:
"...Marin, 56 ans, et Guy Pieters, 48 ans, ressortissant belge... escroquerie, contrefacon et recel d'objets... authentiques de Chagall, Magritte et Leger...".
Had Jan des Bouvrie ons voorgesteld aan een schurk, een vervalser, een heler? Of was hier sprake van een canard? De volgende dag al (11 november) richtten wij ons verontrust tot Guy Pieters persoonlijk met een e-mail die alsvolgt luidde:
"In oktober van dit jaar meldde de Franse pers dat u samen met de heer Marin bent verhoord door de recherche in verband met zwendelpraktijken rond kunstwerken van Chagall, Magritte en Léger. Ging het daarbij om een misverstand en zo niet, hoe is die pijnlijke affaire vervolgens afgedaan?".
De verwarring in huize Pieters bleek groot. Wij ontvingen de volgende dag (12 november) al het volgende antwoord:
"Uw vraag verbaast ons met uw vraag. Noch Guy Pieters, noch iemand van de galerij werd betrokken of ondervraagd in verband met zwendel rond Chagall, Magritte of Léger. De naam Marin zegt ons evenmin iets. We weten uiteraard niet welke uw bronnen zijn en hopen dat dit misverstand snel uit de wereld geholpen wordt. In ieder geval danken wij u voor deze op zijn minst merkwaardige informatie".
Met de naam Marin zaten zij bij de familie Pieters formeel goed. Na wat verder snuffelen bleek de onverlaat namelijk Martin te heten. Maar voor de rest was hun mail een poging om verdere publicaties over Pieters' kwalijke praktijken in Zuid-Frankrijk af te stoppen. Verdere, want er waren een paar dagen voordat wij contact zochten wel degelijk een paar grote reportages over verschenen in de Belgische pers. Guy Pieters zat gewoon te liegen of het geëtst was.
Wordt vervolgd.

Dilemma in Haarlem

9 december 2001
Anderhalve week geleden werd ene Jimmy van Brummelen door het Amsterdamse gerechtshof tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld. Wegens ontucht met kinderen. Geen nieuwkomer op dit terrein, oom Jimmy. Zo'n tien jaar geleden stond hij bij de politie in Kennemerland al te boek als een praktiserend pedofiel. Maar hij werd daarvoor niet in de kraag gevat. Hij trad namelijk op als informant van de CID in Haarlem. Naar verluidt op het gebied van diefstal en heling. Met andere woorden: Van Brummelen was als informant voor de CID zo belangrijk dat men hem rustig zijn gang liet gaan bij het verwoesten van kinderlevens. Het is maar waar je prioriteiten liggen.

Enveloppen in de wei

7 december 2001
Het ANP gaat niet over een nacht ijs. Dus we kunnen met een gerust hart aannemen dat het bericht dat het persbureau gistermiddag verspreidde gewoon waar is. Op 17 oktober jl. viel een arrestatieteam in Arnhem een huis binnen en arresteerde een Iraanse man en een Slowaakse vrouw. Volgens het OM waren er ernstige aanwijzingen dat het om terroristen ging. De informatie was afkomstig van de BVD. Die was op haar beurt weer getipt door een agent van een buitenlandse geheime dienst, waarmee onze rubberzolen uit Leidschendam normaliter nooit samenwerken. De man en de vrouw zouden in de periode tussen 11 september en 17 oktober 'snachts in een weiland bij Arnhem met een gasmasker voor een wit poeder in enveloppen hebben staan schudden. Hoe wist die buitenlandse agent dat? Lag hij in het talud van een nabijgelegen sloot met een door een firma uit Delft verpatste nachtkijker? Stond hij vermomd als koe met de wind in zijn rug toe te kijken? Was hij er zelf bij betrokken en wilde hij zo een "informatiepositie" veroveren bij de nalatenschap van Docters van Leeuwen? We weten het niet. Er werden twintig (!) politiemensen op de zaak gezet. Twee weken geleden maakte de rechter-commissaris een eind aan de opnames van deze lachfilm uit de B-categorie. Hij zag er geen brood meer in. Geen spoor van bewijs. Noch voor de charade in de wei, noch voor het bezit en/of het verzenden van een eng wit poeder. Tot welke geheime dienst de agent behoorde die de BVD heeft getipt wilde de BVD-woordvoerder niet zeggen. Twee mogelijkheden: Slowakije of Iran. Wedden dat het Iran was? Al was het alleen maar om in dat land een voet tussen de deur te krijgen cq. te houden zonder steeds op een man als Melchers te moeten terugvallen (zie ook: "De verborgen listen van de bio-chemoboys" in De Morgenster).

Banaan

7 december 2001
Vermeend heeft gisteren een briefje naar de Kamer gestuurd. Hij vindt dat een hele reeks sociale diensten in het land belazerd functioneren. Zoiets als de Paarse regering op gebieden als gezondheids- en bejaardenzorg, onderwijs en verkeer. En zoals u weet is dat bar en boos. Verder meldde Vermeend in zijn missive aan de parlementaire kwekers van het Fortuyn-onkruid dat hij keihard zal optreden tegen bijstandtrekkers die frauderen. Dat zou ergens onze sympathie moeten hebben, ware het niet dat de armoede toeneemt. Deels door het vroegtijdig opdrijven van de prijzen door het bedrijfsleven om zo de kosten van de invoer van de euro af te wentelen op de gewone man, deels door het nog platter worden van de eenvoudige portemonnee door een vliegende inflatie. Het mag niet, maar we kunnen ons voorstellen dat Jan met de pet naar ongeoorloofde middelen grijpt om bijvoorbeeld zijn koters een fiets te bezorgen waarmee zij naar hun overvolle kutschool kunnen of het leven van zijn in het verzorgingstehuis zonder hulp wegterende opoe een dag in het jaar van wat warmte te voorzien. Zeker omdat dit niet voor niets in het leven geroepen Paars de deur wijd open heeft gezet voor de heren in dure pakken en met hun even dure wannahaves om via leuke optieregelingen, botte fraude, belastingkunsten, juridische foefjes en zo meer de door Vermeend vervolgde Jan met de pet duidelijk te maken dat hij een domme sukkel is. Zet hem op Vermeend. Dan kan je aan het eind van de regeringsrit meteen cashen in het bedrijfsleven en dan hoef je niet net als je voormalige partijgenoot hijgerig aan te vlijen tegen grootsmoelen van radio en teevee en een kale aanhanger van Janmaat's Dode Zeerollen. Gaan met die banaan.

Schuivende panelen

7 december 2001
Nadat de FBI ter bestrijding van de internationale criminaliteit en terrorisme in het recente verleden al bureaus heeft ingericht in Boedapest en Hong Kong, is nu de kans groot dat er ook Amerikaanse gleufhoeden gaan verschijnen in Bejing. In diezelfde context wordt er gewerkt aan de vorming van een Amerikaans/Chinese studiegroep die een vinger aan de pols gaat leggen van de terroristische geldstroom in Zuidoost-Azië. China acht de mogelijkheid van een fundamentalistische bui in het islamitische noordwesten van het land niet al te groot maar ziet zich blijkbaar toch genoodzaakt ook wat dit betreft een ijsbreker in te zetten in de koele zee van betrekkingen met de VS.
In Rome ziet men eveneens mogelijkheden in het door Bush aangerijkte rollenpatroon versus de islamitische wereld. Berlusconi wil in maart al een nieuwe wet door de volksvertegenwoordiging jassen die geheimagenten in staat stelt illegale operaties uit te voeren. Officieel moet het dan gaan om het bestrijden van terroristische akties en moet het staatshoofd er toestemming voor geven. Maar gezien het verleden van de Italiaanse geheime diensten lijkt het meer op de kat op het spek binden. Kan de Calvi-adept eindelijk ongehinderd zijn linkse tegenstanders te lijf en natuurlijk de cultureel inferieure luitjes uit het Midden- en Verre Oosten. Da's effe lekker. Dat is zeker lekker!

Verschil moet er zijn

6 december 2001
Op 19 oktober jl. meldden wij in deze rubriek al dat Emile Delataille door het Openbaar Ministerie van Maastricht waarschijnlijk niet vervolgd zou worden (zie "Nog geen nok-out voor Delataille" van die datum). De zwaar gevulde Brusselse kunsthandelaar leek een sitting duck nadat tijdens een TEFAF-exhibitie in Maastricht op 21 maart 2000 vijf terracottabeelden afkomstig uit Nok-graven bij hem in beslag waren genomen en hij later triomfantelijk had geschetterd dat wel vijftig procent van de in Nigeria gestolen kunstvoorwerpen via hem in het zogenaamde legale circuit terechtkwam. Maar dat bleek maar schijn. De laatste keer dat wij contact hadden met het Maastrichtse parket (rond 18 oktober) werd ons vriendelijk verzocht na een maand nog eens terug te bellen. Dat deden we dus. Er bleek nog geen duidelijk zicht op de zaak. Na een weekje onzekerheid had men zich bij het OM blijkbaar plotseling na anderhalf jaar gerealiseerd dat het dossier ook documenten in de Franse taal bevatte. Daarom werd het overgedragen aan een mr. Kortenhorst, want die beheerste die taal. Een week later (!) kregen wij een telefoontje. Het was misschien nog wat prematuur, maar we konden er van uitgaan dat Delataille niet vervolgd zou worden. Met andere woorden: de deftige Brusselse TEFAF-zwendelaar kreeg verder de vrije hand om door te gaan met zijn helingspraktijken. Ondanks het feit dat de bewuste kunstvoorwerpen op de zogenaamde "Red List" staan van het in Parijs gevestigde en met de UNESCO gelieerde ICOM. Een bureau dat zich vooral inzet voor het preserveren van kunstvoorwerpen in het land van oorsprong en samenwerkt met Interpol om de praktijken van Delataille en roedelgenoten te bestrijden.
Hoe anders is de behandeling van de Nederlander Simon Visser. Volgens hetzelfde Maastrichtse OM een prominent lid van een dievenbende die Franse en Belgische kastelen in het afgelopen decennium heeft beroofd van talloze kunstvoorwerpen. Volgens Visser op bestelling van lieden uit dezelfde prijsklasse als Delataille, onder wie de Luikse kunsthandelaar VanderVelden (zie: "Radertje" van 23 november jl.). Ook al een standhouder bij de TEFAF. Visser en zijn advocaat mr. D. Tripels spartelen nog heftig tegen, maar het kan niet echt lang meer duren of Visser zal aan Frankrijk worden uitgeleverd. Daar wacht hem zo'n tien jaar gevangenisstraf. Voor alle duidelijkheid: Visser is niet gevuld geraakt van zijn illegale praktijken en is geen standhouder bij de TEFAF. Maar verschil moet er zijn.

Raadsels rond de lijst - Meeûs

5 december 2001
Gisteren besteedden wij al aandacht aan de brief die Comite P (de Belgische commissie van toezicht op de politiediensten), de Quai d'Orsay (het hoofdbureau van de Franse politie in Parijs) en de Amerikaanse Drugs Enforcement Administration kort na 12 september 1999 hebben ontvangen. Gezien het feit dat de schrijver ervan, Comte Yann de Meeûs d'Argenteuil, pas op 11 november 2000 - althans volgens de autoriteiten- zelfmoord pleegde, hebben de bovenstaande instanties zonder enige twijfel contact gezocht met deze telg van een gerenommeerd Belgisch adellijk geslacht. Wat heeft De Meeûs aan materiaal aangedragen om zijn lijst kracht bij te zetten? Of ging het om een ontspoorde geest die maar wat raak fantaseerde? Eén ding weten we zeker: met de naam van Axel Vervoordt zat De Meeûs in ieder geval in de goede richting. De Belgische justitie moet over een dossier van de vermaarde kunstkenner beschikken. Zoals we hebben aangetoond, zowel op het gebied van pedofilie (zie: "De terugkeer van de spoken" van 6 juni 2001 en "Zwijgen is voor de daders" van 18 juni 2001 eerder in deze rubriek) als op dat van heling ( zie: "De wondere wereld van een kunstmusketier" deel 2, 4 en 5 van mei en juni 2001 en "Kleiner Mann was nun?" van 21 november jl.). Is ook in dit geval de schaduw van het koninklijk huis waarin Vervoordt zich van tijd tot tijd ophoudt voldoende om het OM vleugellam te maken? Houdt dat misschien tevens verband met de recente revelaties dat koning Albert zich beginjaren tachtig heeft vergrepen aan een minderjarig meisje? Of met prins Alexander, wiens naam ook op de lijst-Meeûs prijkt? Of met Aldo Vastapane, die ook al op de lijst staat en in het Belgische roddelcircuit steevast als vader wordt aangemerkt van prins Laurent. De jongste zoon van het huidige koninklijk paar, die zowel van paarden, honden als Wendy van Wanten houdt. Als wij iets horen, hoort u het ook.

Duur taartje

5 december 2001
Drie maanden geleden bezocht de Zweedse koning Carl Gustaaf een trekvogelreservaat bij het stadje Varberg. Aan het eind van het bezoek riepen vier jongens "Voor koning en vaderland" en voordat de zonnebrillen uit hun trekvogeldroom waren ontwaakt werd hun hoogste baas getroffen door een aardbeientaart. Midden in zijn gezicht. Die zoetsmakende voltreffer werd gisteren door de lokale kadi gehonoreerd met flinke straffen. Hij haalde daarvoor een eeuw oude, al heel lang niet meer toegepaste wet van stal. De hoofddader werd verrast met 100 dagen zitten of een boete van 750 gulden. Zijn maatjes met 80 dagen of 600 piek. De taartwerpers zouden volgens de rechter de Zweedse staat in gevaar hebben gebracht. Het ontbrak er nog maar aan dat hij de taart in verband bracht met de kogel die Olaf Palme het leven benam. De jongens zelf verklaarden uit ideële motieven te hebben gehandeld. Zij beschouwden de koning als het symbool van de onderdrukking van de armen door de rijken. Nou, niet echt een beroerde opvatting. Daar nemen we een aardbeientaartje op.

Wie volgt?

5 december 2001
Afgelopen zondag meldden wij al in het artikel "Futura Romana" dat de Italiaanse premier Berlusconi alle zeilen zou moeten bijzetten om zijn staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Taormina binnen zijn regeringsploeg te houden. Deze hooggeplaatste mafiavriend had een paar weken geleden een rechter gedreigd dat hij hem zou laten arresteren vanwege diens diepgaande onderzoek naar de onfrisse financiële praktijken van zowel Berlusconi als Taormina zelf. Maar het is de grote waffel van Forza Italia, die met zoveel dedain neerkijkt op andere culturen, dit keer niet gelukt om schadevrij verder te regeren met zijn toch al gebutste ploeg. Tijdens de behandeling van een motie van wantrouwen in het parlement hield Taormina gisteren namelijk de twijfelachtige eer aan zichzelf en stapte op. Wie weet opent dat onverwachts ook het luik voor Previti. Oud-minister van Defensie in het eerste kabinet-Berlusconi en momenteel kamerlid. Om nog maar te zwijgen over de zwaar naar onfrisse praktijken riekende professor Dario del Buffalo, één van de huidige topdogs van het Italiaanse ministerie van Cultuur (zie "De Musketier en de Derde Man" van 15 oktober jl.). Nou is het moeilijk om Italiaanse appels te vergelijken met Hollandse peren. En Korthals is niet zo onbeschoft als Taormina. Maar een minister van Justitie die in de afgelopen tijd tot tweemaal toe tegen de Kamer moest zeggen dat hij door zijn paladijnen niet volledig was ingelicht (de Chinese Dover-affaire en de Schipholtunnel) zou toch eigenlijk ook de eer aan zichzelf moeten houden. Dachten wij.

De lijst Meeûs

4 december 2001
Op 26 november jl. zonden wij de volgende brief naar het Belgische "Comité P", de vaste commissie van toezicht op de politiediensten:

"Wij zijn onlangs in het bezit gekomen van een lijst met namen van mensen uit de top van de Belgische samenleving die betrokken zouden zijn bij de handel in minderjarigen en drugs. Deze zogenaamde lijst Meeûs is afkomstig van Comte Yann de Meeûs d'Argenteuil en op 12 november 1999 verzonden aan uw Comité, de Quai d'Orsay en de DEA. Zou u ons kunnen zeggen wat er met die lijst is gebeurd?"

Tot nu toe geen antwoord. Maar vanochtend werd een praktisch onleesbare versie van de brief van de Comte afgedrukt op de site van het Luxemburgse blad L'Investigateur. Afkomstig van de groep La Resistance civile. Toeval? Alles is mogelijk. L'Investigateur verzoekt degenen die wellicht over een beter exemplaar beschikken dat aan de redactie kenbaar te maken. Dat doen we bij deze:

Chevalier Bauchau
Yves Boël
substitut Bossuyt
Vincent Coppée
Baron Eric d'Huart (slachtoffer)
Prince Alexandre de Belgique
Baron Hubert de Crawhez
Prince Henri de Croy
Procureur du Roi Dejemeppe
Maître Georges de Kerchove
Comte Jean-Pierre de Launoit
Chevalier Phlippe de Patoul
Baron André de Viron
Commissaire Jean-Philippe Elise
Docteur Jean-Louis Feys
Substitut Geerinckx
Jean-Pierre Gille
Victor Hessen
Baron Daniel Janssen
Stephane Jourdain
Baron Lambert
Colonel Alain Lemasson
Xavier Louis
Roger Pasleau
Paul Londeur
Aldo Vastapane
Maître Alain Vergauwen
Axel Vervoordt
Princesse Stéphanie de Winoise Graetz

Yann de Meeûs was reserveluitenant bij de Belgische infanterie, Chevalier van de Orde de la Couronne, piloot bij een Amerikaanse vliegtuigmaatschappij en in de periode na het versturen van de brief gezelfmoord. Niet zo verwonderlijk want de lijst bevat illustere namen. In hoeverre De Meeûs tegenover het Comite P, de Franse politie en de DEA zijn beweringen heeft kunnen onderbouwen blijft de vraag. Maar voor ons was het geen verrassing dat ook de naam van de kunsthandelaar Axel Vervoordt op de lijst voorkomt. Met name in de context van geknoei met minderjarigen hebben we hem op deze site al menigmaal het vuur aan de schenen gelegd. Het wachten is nu op het antwoord van Comite P.

De Gestapo van Bush

3 december 2001
Na de door revolutionaire moslimgroeperingen geïnitieerde aanslagen op het World Trade Centre en het overheidsgebouw in Oklahoma in de jaren negentig besefte een aantal lieden dat zich bezighoudt met de nationale veiligheid van de VS dat het roer om moest. Daarbij werd uiteraard niet gedacht aan een rigoureuze humanisering van de buitenlandse politiek, maar aan het vormen van een nieuwe opsporingsinstantie in de VS zelf. Met bevoegdheden die aardig in de buurt kwamen van Hitler's Gestapo. In januari jongstleden bracht de Commission on National Security de plannen voor die Office of Home Security (OHS) voor het eerst naar buiten.
Veel bijval kregen die hersenspinsels niet, maar dat veranderde stevig na de tweede aanval op het World Trade Centre op 11 september. Als alles doorgaat -en daar ziet het wel naar uit- worden de door afschuwelijke gebeurtenissen verdoofd lijkende Amerikanen straks opgezadeld met het zoveelste rubberzolenbureau, dat in alle deelstaten en grote steden steunpunten krijgt. Vanzelfsprekend wordt daarvoor een nieuw blik agenten opengetrokken, maar er wordt ook een beroep gedaan op de gezagsgetrouwe burgers. Er worden uit hun rijen overal commissies benoemd die hun rapportages over naar hun mening verdachte sujetten naar de OHS dienen te sturen. Die gaat daarmee dan aan de slag en kan de verdachte klokkierond observeren of hem meteen voor onbepaalde tijd oppakken. Zonder bewijs voor wat dan ook. Advocaat? Forget it. In sommige zwijgzame gevallen zou het ook makkelijk zijn om de gevangene te kunnen martelen. Daar schijnt aan gewerkt te worden. Wie precies als verdacht moet worden aangemerkt en waarom is nog niet helder omschreven. Maar gezien de huidige gekte is het misschien maar beter om de goede relatie met je naaste buren intact te houden.
Het hele ontwerp lijkt verdacht veel op een blauwdruk van de operatie "Phoenix" dat de CIA in Zuid-Vietnam ontwikkelde om de groeiende invloed van de Vietcong in de politieke en administratieve sectoren een halt toe te roepen. Tienduizenden van steun aan of alleen maar sympathie voor de Vietcong verdachte of door hun buren beschuldigde burgers werden opgepakt en in zogenaamde verhoorcentra gemarteld, verkracht en vermoord. Het hielp uiteindelijk geen fuck, maar in latere decennia werd het toch een gewild exportprodukt voor de Agency naar bevriende landen. Vooral in Midden- en Zuid-Amerika. Let wel, we praten nu over het machtigste land ter wereld. Onze voornaamste bondgenoot, die ook onze democratie moet verdedigen. Samen met Kok en De Grave. Met steun van Rosenmuller. Nou ja.

Mumia Abu-Jamal

3 december 2001
Op zondag 9 december aanstaande vindt er een fakkeltocht naar het Amerikaanse consulaat plaats. Vertrek om 20.00 uur vanaf het J. D. Meyerplein (dokwerker), Amsterdam. De Fakkeltocht heeft als motto: "Twenty years is twenty years too long! Free Mumia now!" Mumia was een radio-journalist die het politiegeweld en de staatscorruptie in Philadelphia aan de kaak stelde. Na een oneerlijke rechtszaak is Mumia ter dood veroordeeld. Amnesty International veroordeelt deze "rechts"zaak in een lang rapport: "de procedures die gebruikt zijn bij de rechtszaak van Mumia Abu-Jamal, beschuldigd en ter dood veroordeeld, voldoen niet aan de minimum internationale standaards voor rechtvaardige rechtszaken." Op 9 december is het 20 jaar geleden dat Mumia gevangen is gezet. Binnenkort zal hij verschijnen voor een federale rechtbank om te vechten voor het tenietdoen van zijn onrechtvaardige veroordeling, terwijl de politie blijft propageren voor zijn executie. Meer informatie via mumia-website of zet hier je handtekening

vredeshuis in Volkel gekraakt

3 december 2001
Vanuit het Vredes Aktie Kamp is een huis in Volkel gekraakt dat al anderhalf jaar leeg stond. Het huis staat tegenover de tweede poort van de vliegbasis Volkel en moet plaatsmaken voor de uitbreiding van het industrieterrein. Onze bedoeling is om het huis om te dopen tot Vredes Informatiecentrum zodat het een plek kan zijn waar mensen samenkomen en activiteiten ontplooien.
Sinds twee en een half jaar bestaat het Vredes Aktie Kamp in de Trentse bossen vlakbij de kernwapenbasis Volkel. Vanuit deze plek worden acties tegen de vliegbasis. Door middel van het Vredes Informatiecentrum willen we een plek creëeren waar op laagdrempelige wijze actie wordt gevoerd tegen de vliegbasis. Het pand is in bezit van de gemeente die, direct nadat de vorige eigenaar was vertrokken, een sloopvergunning voor het huis heeft afgegeven. De sloop is nog niet uitbesteed en het is waarschijnlijk dat de gemeente zal wachten met slopen tot alle huizen in de straat leeg zijn, om dan alles in één keer plat te gooien. Het huis is in goede staat, het water en de elektra zijn eruit gesloopt. We hebben een houtkachel geïnstalleerd en zijn van plan om een regenwateropvangsysteem te maken. Elektriciteit gaan we, afhankelijk van de financiën, met accu’s of zonnepanelen regelen.
Mensen die graag mee willen denken/doen met het Vredes Informatiecentrum zijn van harte welkom! Ondersteuning door middel van goederen kan ook (graag zelfs), we zijn op zoek naar een fietskarretje, meubels, matrassen, kachelpijp, accu’s, regentonnen, zonnepanelen... Voor meer info, bel Mark 06-10328106 of Mariette 06-23340820. Het adres is Bovenstraat 9, Volkel.
(Voor alle duidelijkheid, het Vredes Aktie Kamp blijft bestaan en gaat onverminderd door met aktie voeren, wie langs wil komen kan het beste contact opnemen via 06-23340820)

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2017