Skip to main content

Tussen premies en piraten (156)

10 april 2018

Het is net Parijs Roubaix. Deze serie. Met legio kasseistroken en hier en daar wat netter geplaveide wegen. Inmiddels zijn we het Bos van Wallers al ruim en breed gepasseerd en naderen we de finish.
Of Jos Lindhout met de gladiolen een rondje stadion mag maken moeten we afwachten. Zeker is wel dat onderweg wat luitjes van de ASR-ploeg in de berm zijn beland. Drie van hen door pikante gevalletjes meineed. Of liever vermeende meineed voor we straks onverzekerd rondlopen. Kopman Jos Baeten werd na de door een van die gevalletjes veroorzaakte spectaculaire valpartij weer op de fiets gezet, de andere twee bleven in de berm achter. Of ze na het einde van de rit alsnog voor een klachtencommissie worden gesleurd is een open vraag. Het gaat om Flipke van den Hurk en good old Jan Eichner. Tegen Flipke is al eens aangifte gedaan en dat heuglijke feit bereikte onze annalen in deze aflevering van 20 maart 2014. Haast zoals gebruikelijk in smurfenland werd die aangifte doorgetrokken, waarbij moet worden aangetekend dat de lange arm van ASR bij dat doortrekken mogelijk van invloed is geweest (1). Volgens Flip had hij ten tijde van de overname van Lindhout's Bude “hooguit enkele tonnen aan financieringen lopen”. Zonnesteek misschien? Flip werd door ASR cs. met een flink aantal meloenen in het zadel gehouden en keek in de jaren 2002/2003 tegen een bietenberg van de buitencategorie op. Hij kon zakelijk de rit nog even voortzetten dankzij de miljardeninjectie uit de hypotheekvoorraad van Hestia/PSL (2). Meineed? Volle bak.
Dan Janus Eichner. Hebben we in het verleden ook behoorlijk op de huid gezeten. Onder andere over zijn botte leugen onder ede dat hij voor zijn benoeming tot snitch bij Hestia/PSL nooit met de onderneming van Jos Lindhout te maken had gehad. Nou, nou, nou. We laten even Lindhout zelf even uitrazen. Kwootje. Komt ie:

Eichner “vergeet” dat hij (samen met de heer Rien van den Bosch) medio 2000 een aantal gesprekken heeft gevoerd iz. overname van de aandelen PSL Financiële Adviesgroep BV welke geleid hebben tot een bieding van 11 miljoen gulden. Toen wendde AMEV zich tot mij via mijn toenmalige directeur Guido Witpen. Een zwager van Ruud Dekker, de directeur marketing van AMEV, dat onder leiding van bestuursvoorzitter Co van Angelen bezig was met een inhaalslag ten opzichte van Nationale Nederlanden en Aegon mbt participaties in perspectiefvol intermediair om zodoende marktaandeel te veroveren. Eerder dat jaar waren we uitgenodigd samen met een zestal andere intermediairs deel te nemen aan project Superion van AMEV. Een concept dat m.i. zou leiden tot captive vorming, waarop ik besloot in februari van dat jaar (zeer tegen de zin van Witpen) te stoppen ivm aantasting van onze onafhankelijkheid. Een aantal maanden later, in juli 2000, komt AMEV via Witpen weer terug met een voorstel tot koop aandelen PSL om die later (gedeeltelijk) weer aan Witpen te verkopen. Verbazend dat mijn directeur mij belt op mijn vakantieadres en mededeelt dat er zich een koper heeft aangediend voor de aandelen PSL Financiële Adviesgroep (3).
Na twee gesprekken met Van den Bosch en Eichner (!!) en na het uitbrengen van een bod heb ik de heren “bedankt” voor de moeite en meteen afscheid genomen van Witpen.
Nee, bepaald geen succesvolle contacten met AMEV derhalve en men kreeg geen grip op de PSL productie. We zagen nou eenmaal geen toegevoegde waarde in hun producten mbt onze onafhankelijke advisering. Twee jaar later komt men echter via dochter Falcon weer via de achterdeur terug om “revanche” te nemen en stelt notabene Jan Eichner aan als gedetacheerde AMEV-man. Uiteraard zat men niet meer te wachten op ondergetekende”.

Zo. Goedensmorgens. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cause célèbre: de meineedzaak rond kopman Jos Baeten, die eind maart 2015 via het Financieele Dagvod de landerige pers in beweging bracht. Geweldig. Wat hebben we genoten. En zoals gezegd, we weten niet wat er nog komen gaat voor we het stadion binnendraaien en de eindsprint inzetten. Het wordt nog heel kleurrijk. Stay tuned (JP).

(1) Het bestaan van die arm werd ooit telefonisch onthuld door de externe ASR-bef Leonard Böhmer.
(2) Om ten overvloede even aan te tonen dat wij niet uit ons nekgewas zitten te oreren dit artikel uit AM dat dateert uit 2003, maar pas in 2008 het archief bereikte.
(3) Zie voor deze vertoning dit artikeltje van 27 februari 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 april 2018
Tussen premies en piraten