Skip to main content

Een mooie dag in mei

28 mei 2017

Fuckushima? Het is over die ramp al jaren net zo stil als in het Doveninstituut na sluitingstijd. En dat terwijl ze in Japan al niet meer opkijken van lichtgevende sushi. Of dat op termijn Niponners en andere onderdelen van de voedselketen op Honshu en masse aan allerlei enge ziektes zullen overlijden is nieuws dat blijkbaar geen nieuws meer is. Laat staan dat er aandacht wordt besteed aan wat er allemaal al weg is. Après nous le déluge. Oei, is Doel alweer uitgevallen? Niks aan de hand. Vuiltje. Petten? Alles wel aan boord.
In de USSA is er gisteren wel een publicitaire rimpeling waargenomen. Volgens een alarmerend rapport zouden ze bij verschillende kerncentrales nokkievol zitten met fuel rods. Een ongelukkie of een baardattack en Fuckushima kan worden afgeschreven als een wissewasje. En dat sombere milieugekeuvel over Parijs een lachertje.
Op de dag dat iemand uit Maastricht de Giro kan winnen en iemand met zijn roots in Hasselt in Monaco op het podium kan komen heeft u het geluk dit opwekkende artikel door te kunnen snuffelen. Mag ook morgen. We willen uw dag niet verpesten. Stay tuned.

jacques de leon
Radioactiviteit is eenvoudig te meten, ook door een enkel individu. Een Geigerteller doet het voor je. Op internet worden die meters voor een habbekrats vergeleken naar het aantal publicaties en de doden t.a.v. radioactiviteit, aangeboden Dat geldt niet voor chemische vervuiling. Daarvoor heb je een batterij laboratoria nodig. De vervuiling door Dupont in Dordrecht laat dat weer eens zien.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 mei 2017