Skip to main content

De anti-kraker gekraakt? (003)

02 april 2017

woensdag 18 april-2007
Ook leuk. Kregen we op 12 oktober 2006 een dreigend mailtje van de Amsterdamse bef Verheij. Dat we geen enge dingen mochten verspreiden over zijn cliënt Eric van Toorenburg. Dat de poen van Eric zijn bedrijfje Diacra bij boefjes vandaan kwam. En dat ie met een stel nepagenten huurders hun huis uit joeg. En dat ie bij de banken met te hoge taxatierapporten liep te wapperen dankzij zijn aandeel in Goofy van der Peijl zijn NVM-bedoening. Kon allemaal niet hè. Straks kreeg Ericje ongenood bezoek of werd ie van zijn gele brommert afgeblazen.
Sindsdien niks meer vernomen. Maar wat is er inmiddels gebeurd? Invallen van echte bromsnorren bij Ericje en zijn gappie Arend Blok van AB Vastgoed. Ze waren namelijk met asbest aan het knoeien geweest en de papieren daarvoor hadden ze van een paar platte ambtenaren van stadsdeel Oud-West en Oud-Zuid gekregen. Het hele zootje werd aangehouden. Ook al omdat die asbest niet de enige shit was die de snorren in de administratie aantroffen.
Naar aanleiding van deze spectaculaire gebeurtenissen ontvingen wij een mail die een paar alleraardigste details toevoegt aan het verhaal. Mogen we u even wegrukken uit uw dagelijkse beslommeringen? Lees en huiver:

“...Eric kon alleen in korte tijd zo groot worden door een samenwerkingsverband in vastgoed Amsterdam. Een keurig groepje fouto’s nam hier aan deel en mag in de nabije toekomst bezoek verwachten van de sterke arm. In de eerste plaats Rob van Rossum Assurantiën. Die deed in verzekeringen, maar dacht dat er meer te verdienen was in vastgoed. Dus kocht hij zich in bij G. van der Peijl Makelaars in de Scheldestraat. Toevallig kocht Eric van Toorenburg zich ook in bij NVM makelaar Goofy van der Peijl. Mooie samenwerking. Eric liet de panden ontruimen met harde hand, de nieuwe bewoners werden min of meer verplicht om alle verzekeringen af te sluiten bij Van Rossum. Goofy gaf ook mooie NVM-verklaringen af met asbest- en milieugaranties. En wie twijfelt nou aan de NVM, niet waar? Maar ja, wat een toeval, Eric kocht bijna alleen panden met milieuproblemen, waaronder asbest. En dan heb je hulp nodig. Die kwam van Ko Scheurer jr., specialist in verbouwen en pulsen. Ko had hele goede vriendjes bij ambtenaren in Oud-Zuid en Oud-West bij wie hij tegen inlevering van een envelopje in no time vergunningen rond had. Tot woede van andere makelaars die jarenlang bij de gemeente moesten soebatten om wat voor elkaar te krijgen. De taxatie van de panden werd natuurlijk gedaan door Goofy van der Peijl, die toch op zijn minst op de hoogte moet zijn geweest van het vervalsen van die ambtelijke stukken.
Dan denk je: Waar komt al dat geld vandaan, waardoor Eric zo snel kon groeien. Nou, dat kwam allemaal van een groep investeerders van het ouwe volk uit de VS. New York, om exact te zijn. En de bancaire banden zijn snel te achterhalen. Gaan we nog mooie namen lezen te zijner tijd. Mocht Eric weer een tijdje op vrije voeten komen is hij ook nog extreem vluchtgevaarlijk, want hij bezit een huis in Thailand nabij de luchthaven van Bangkok waar hij samen met zijn Saya woont. Saya die samen met Eric een Visa creditcard heeft op de rekening van Diacra-holding bij de ING. Het is verbazingwekkend dat dit algemeen bekend is bij vastgoed Nederland, maar dat niemand dit ooit naar buiten heeft gebracht. Zal wel te maken hebben met Eric’s contacten met Willem Holleeder.
Buiten Diacra Holding werd ook AB Vastgoed als verdachte opgevoerd en dat is niet leuk voor Arend Blok. Begonnen bij Diacra heeft deze harde ondernemer zich met toestemming daarvan losgemaakt om op eigen titel en met een eigen BV verder te gaan. Wel in nauwe samenwerking met Van Toorenburg cs. Geeft wel een leuk beeld van hoe de vastgoedwereld in elkaar hangt. Zoek bijvoorbeeld op internet en je komt via Eric de ondernemers Watse en Romee de Vries tegen. Twee broers die een tijdje vastzaten omdat ze panden van bovengenoemde heren mochten gebruiken voor het inrichten van wietplantages tijdens de “renovatie” en de anti-kraak gebruikten voor de bewaking ervan.
Mogen we niet Nico Smit onvermeld laten. Wie kent hem niet? Zijn funderingsbedrijf was ook bij alles betrokken. Het zou niet onverstandig zijn om naast die asbestverklaringen ook al die funderingsverklaringen eens even door te duimelen. En dan is er nog de vastgoedhandelaar Jeroen Kool, die tot voor kort de deur platliep bij Eric van Toorenburg. Jeroentje bleek plotsklaps 4½ miljoen te kunnen neerleggen voor Erik de Vlieger’s pand aan de Jacob Obrechtstraat voor die naar Portugal vertrok.
Verder is het wel raar dat de banken van Diacra nooit aan de bel trokken. De FGH, de BPF en de ING zijn toch geen kleine jongens. En toch maar geld stoppen in zichtbaar foute transacties. Die krijgen nog wel een bezoekje. Net als mr. Verheij
”.

Zo. Goeiemorgen. Wat een narigheid. Eerst maar eens een bakkie. Om een beetje te herstellen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
De anti-kraker gekraakt?