Zembla-forum CSA/Landmark 20

19-02-07 | 21:26 | gast : Meningen Na alles op het forum te hebben doorgelezen wil ik toch even reageren. De discussie op het forum ontaard in een welles/nietes verhaal tussen voor- en tegenstanders van deze trainingen...ik ben opgevoed met de waarde dat een ieder recht heeft op zijn of haar eigen mening. Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn van dit soort trainingen zoals voor zoveel dingen in dit leven geldt...Is het niet zo dat respect hebben voor wat een ieder denkt essentieel is in je leven. Waarom iemand proberen te overtuigen van iets waar ie niet in gelooft en andersom. Ja, ik heb de trainingen bij CSA gedaan en het is voor mij een hele mooie en leerzame ervaring geweest. Dit betekend echter niet dat ik de behoefte voel om de tegenstanders te overtuigen van de kracht van de training...iedereen doet in zijn leven wat ie zelf wil doen....voor mij was het de training voor een ander is het iets anders. En ja, het volgen van de training kan een risico zijn voor mensen die latente aanleg hebben voor een psychose. Net zoals tennisen een risico kan zijn voor mensen met een latente aanleg voor een hartinfarct. Laat iedereen in zijn of haar waarde en respecteer elkaars mening....dat maakt ons mensen toch zo leuk, dat we allemaal anders zijn :-) S.

19-02-07 | 21:20 | ester : Re: Werkplekken Reactie op gast (Re: Werkplekken) Quote: Is het jou ook opgevallen dat de voorstanders opeens allemaal op dit forum verschenen en vervolgens ook ineens allemaal weer verdwenen zijn (die ene verdwaalde misschien uitgezonderd). 'Andretti' roept dat het wel weer genoeg is en onze Pavlov hondjes vliegen weer hun mandjes in. Dat is het voordeel van het kudde-gewijs africhten van mensen in Landmark of CSA cursussen. Onvoorwaardelijke volgzaamheid en kritiekloze meelopers. Nou moet je echt ophouden. Ik ben niet ineens weg; ik heb een leven (werk, 2kinderen) ik heb de tijd (noch de zin overigens) om de hele dag op een forum rond te hangen. that's it. Voor de 2de keer; ik ben het echt spuugzat als kritiekloos kuddedier neergezet te worden omdat ik oud-Landmark cursist ben. Ja, er zijn mensen die lyrisch zijn over Landmark, maar er zijn ook mensen die eruit halen wat voor hen belangrijk is en daar verder rustig mee omgaan. Dat sommigen hun beroep willen vermelden komt voort uit het feit dat ze hier steeds als "dom" bestempeld worden, terwijl veel van hen op hoog niveau geschoold zijn. Lees mijn eerste inzending (rond 15 u vanmiddag) nou eens en reageer daar op, in plaats van alleen commentaar te geven op mensen die je onderuit kunt halen. Zo laf.

19-02-07 | 21:17 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Quote: Ja, maar ik heet GAST van mij achternaam. Jammer dat je weer je gelijk probeer te halen. Maarja, dan ben je natuurlijk ex cursist voor. :) Gelukkig is dhr of mevr. GAST anders. Die heeft blijkbaar niet de neiging om zijn of haar gelijk te halen, getuige deze laatste toevoegingen aan een toch al sterk stuk. R

19-02-07 | 21:12 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Quote: Achja, dat je me niet geloofde dat geloof ik wel.. Eens kijken of ik het laaste woord krijg??? Blij dat jij gelooft in je laatste woord gast ! Maar kun je niet beter mensen gaan werven,hier zijn ze niet t halen hóór... Astrid(34)

19-02-07 | 21:11 | gast : Re: gek van geluk (positieve kijk!) Reactie op gast (gek van geluk (positieve kijk!)) Quote: Het enige wat ik kan meegeven is dat je pas kan beoordelen of het iets voor je is als je het hebt meegemaakt. Deze quote heb ik vandaag al meer dan eens zien passeren, heb hier ook meerdere malen op gereageerd. Het wordt wel wat slaapverwekkend om steeds weer geconfronteerd te worden met de ingeramde tegeltjeswijsheden van deze cursussen, is er dan helemaal niemand meer die zelf kan nadenken?

19-02-07 | 21:07 | gast : gek van geluk (positieve kijk!) Natuurlijk heb ik gekeken naar de aflevering gister avond. Wat mij erg dwars zit na het zien van de reportage is dat er alleen uitgegaan is van negatieve berichten, mensen waarbij het psychisch (flink) mis is gegaan. Hierdoor wordt de andere zijde, het daadwerkelijk ervaren en behouden van geluk, compleet over het hoofd gezien. Ik heb de trainingen als erg waardevol ervaren. Ik heb in vier dagen een zware weg richting een vreselijk mooie toekomst bewandeld. Een mooi gezegde: when you are going through hell, KEEP GOING !! Het enige wat ik kan meegeven is dat je pas kan beoordelen of het iets voor je is als je het hebt meegemaakt. Mvg Liesbeth eerste 53 54 55 56 57 laatste eerste 54 55 56 57 58 laatste

18-02-07 | Inleiding discussie Op zoek naar een beter leven volgen steeds meer mensen een speciale cursus, zoals Landmark of CSA Europe. Zonder risico's zijn deze trainingen niet. Deelnemers kunnen in ernstige psychische problemen raken. Soms komen cursisten zelfs in een acute psychose terecht. Dat is te zien in de Zembla-aflevering Gek van geluk, van zondag 18 februari. Ondanks formele ontkenningen blijken zowel Landmark als CSA weldegelijk op de hoogte te zijn van psychische klachten bij cursisten. Reageer op Zembla: Gek van geluk Kijk de uitzending terug in Windows Media 839 reacties Volledige discussie Redactionele selectie (wat is dit?)

19-02-07 | 21:05 | gast : Re: niet objectief Reactie op gast (Re: niet objectief) Quote: Beetje goedkope manier van enrollment, beste staffers van Landmark. Vind u ook niet?Joepie !!!!! Jij hebt ze door !! Ik las t ook door de regels heen,ahum ! Maar ja , ik ben dan ookal 34 jaar....hihihahi en bekend met hun methodes Blij te zien dat niet iedereen zo erin trapt ! Groetjes van Astrid (34)

19-02-07 | 21:04 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Achja, dat je me niet geloofde dat geloof ik wel.. Eens kijken of ik het laaste woord krijg???

19-02-07 | 21:00 | gast : Re: niet objectief Reactie op gast (Re: niet objectief) Beetje goedkope manier van enrollment, beste staffers van Landmark. Vind u ook niet?

19-02-07 | 20:58 | gast : Re: niet objectief Reactie op marmat (niet objectief) Ik ben 15 jaar oud en ik volg al Landmark cursussen sinds mijn 8e. Ik heb er altijd zelf voor gekozen om deze cursussen te doen en deze zijn me ook altijd goed bevallen. Dat mensen psychoses overhouden aan Landmarkcursussen is nieuw voor mij, maar ik wil het niet ontkennen. Maar ik vraag mij af in hoeverre Landmark hier schuld aan heeft. Natuurlijk is het zo dat als deze mensen met psychoses (die ikzelf overigens niet ken, terwijl ik een hoop mensen ken die wel Landmakr gedaan hebben) geen Landmark gedaan zouden hebben, dat ze misschien deze pshychoses niet (direct) zouden hebben gehad, maar er zouden zóveel meer oorzaken kunnen zijn voor een psychose en dan wordt er ook niet gezegd dat de oorzaak ook de 'schuld' is. In ieder geval doe ik Landmark al jaren en ik heb er nooit ook maar een moment spijt van gehad. De cursussen hebben mij altijd veel nieuwe inzichten gegeven, ook minder leuke inzichten, maar waar ik altijd iets positiefs uit geleerd heb. Ik zou mensen die Landmark niet kennen willen uitnodigen om zelf te komen kijken bij een introductie en zelf hun mening te vormen (als ze Landmark dus van twee kanten gezien hebben). Ik ben ervan overtuigd dat gezonde mensen altijd geweldige dingen door Landmark kunnen ontdekken, als ze dit zelf willen. Ik hoop zo een enigzins duidelijk beeld van Landmark te hebben geschetst. Bedankt voor het lezen Stéphanie (15)

19-02-07 | 20:56 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Quote: Ja, maar ik heet GAST van mij achternaam. Jammer dat je weer je gelijk probeer te halen. Maarja, dan ben je natuurlijk ex cursist voor. :) Jammer voor jouw dat ik je niet geloof(heb goed opgelet bij de cursus en het is een manier van luisteren,dat moet jij toch nu ook wel onderhand weten), ga jij dat je zogenaamde vrienden bij Landmark dat maar wijs maken !

19-02-07 | 20:54 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Kan iemand mij uitleggen wat hier aan de hand is? Lijkt de Jehova Getuigen wel. Als je de moed toont om van je geloof af te vallen, wordt je van alle kanten aangevallen. Dit is nu al de hele middag aan de gang. Lekker makkelijk, je gelijk proberen te halen door één iemand geheel te isoleren! Astrid, ik vind het heel erg moedig van je dat dit voor jou geen reden is om af te haken! Go Girl!

19-02-07 | 20:43 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Ja, maar ik heet GAST van mij achternaam. Jammer dat je weer je gelijk probeer te halen. Maarja, dan ben je natuurlijk ex cursist voor. :) Quote: Quote: nog steed je gelijk aan het halen!!!!! Je noemt t maar zoals jij t noemen wilt maar ik durf tenminste mijn naam erbij t zetten en waar ben jij bang voor...hihihaahiha Of moet je daar eerst nog een cursus bij landmark voor volgen om je naam te kunnen typen In welke weerstand zit je, ga in je mogelijkheid staan en express you're self !! Greetings from ASTRID,ex-cursiste

19-02-07 | 20:40 | gast : Re: Gedupeerde Reactie op gast (Re: Gedupeerde) Quote: voel ik mij dupeerd...... Voel ik mij gedupeerd! Sorry maar het gaat hier nu eens niet om jou! Ik denk dat jij en je collegas nu voldoende podium hebben gehad. Nu gaat het even om de mensen die ongevraagd in een heel vervelende situatie terecht zijn gekomen. Als je je traumatische UFO ervaringen wilt bespreken moet je maar om nazorg vragen bij de club waar je tot op heden veel geld aan hebt uitgegeven! Die hebben het tot nu toe ook heel erg goed met je voor gehad, nietwaar?!

19-02-07 | 20:34 | gast : Re: Gedupeerde Reactie op gast (Gedupeerde) Ja, ik ben door aliens ontvoerd en die namen me mee in UFO..daar heb ik drie dagen gezeten en ik heb weining te eten en te drinken gehad..ook waren er weinig pauzes en ze probeerde mij van alles op te dringen, terwijl ik dat helemaal niet wilde maar ze bleven maar door gaan..en uiteindelijk werd ik helemaal GEK van en nu zit in een Dip en voel ik mij dupeerd......

19-02-07 | 20:28 | gast : Re: Gek van geluk Reactie op gast (Gek van geluk) Quote: Waarom gaf men Ria Bouwhover niet meer tijd om te spreken? Een Landmark cursist. Het is 'Bauhofer' en ik denk dat die paar statements uit haar interview die wel zijn uitgezonden het antwoord al geven... R eerste 54 55 56 57 58 laatste eerste 55 56 57 58 59 laatste

18-02-07 | Inleiding discussie Op zoek naar een beter leven volgen steeds meer mensen een speciale cursus, zoals Landmark of CSA Europe. Zonder risico's zijn deze trainingen niet. Deelnemers kunnen in ernstige psychische problemen raken. Soms komen cursisten zelfs in een acute psychose terecht. Dat is te zien in de Zembla-aflevering Gek van geluk, van zondag 18 februari. Ondanks formele ontkenningen blijken zowel Landmark als CSA weldegelijk op de hoogte te zijn van psychische klachten bij cursisten. Reageer op Zembla: Gek van geluk Kijk de uitzending terug in Windows Media 839 reacties Volledige discussie Redactionele selectie (wat is dit?)

19-02-07 | 20:23 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Re: Methode van aanpak is gemeen) Quote: nog steed je gelijk aan het halen!!!!! Je noemt t maar zoals jij t noemen wilt maar ik durf tenminste mijn naam erbij t zetten en waar ben jij bang voor...hihihaahiha Of moet je daar eerst nog een cursus bij landmark voor volgen om je naam te kunnen typen In welke weerstand zit je, ga in je mogelijkheid staan en express you're self !! Greetings from ASTRID,ex-cursiste

19-02-07 | 20:18 | gast : Gedupeerde Voor gedupeerden die willen weten hoe het er echt aan toe gaat en/of hun verhaal willen vertellen en hierin gehoord willen worden: http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=257736

19-02-07 | 20:15 | gast : Re: CSA gedaan Reactie op gast (Re: CSA gedaan) Ik heb zelf vaak genoeg mensen bij Landmark ingeschreven. Maar ik heb nog nooit gehoord van een commissie, zoja, dan heb ik veel mis gelopen..Nouja, effe zonder dollen..Dit zijn echt broodje aap verhalen!!!!!

19-02-07 | 20:12 | gast : Re: Methode van aanpak is gemeen Reactie op gast (Methode van aanpak is gemeen) nog steed je gelijk aan het halen!!!!!

19-02-07 | 20:11 | gast : Re: Werkplekken Reactie op gast (Re: Werkplekken) Trap maar even op de ziel van de vele duizenden mensen die een nieuw inzicht in hun leven hebben gekregen en nu ervaren dat hun leven helemaal oke is zoals het is. Vind het een beetje kinderachtig van je om deze mensen af te schilderen als afgerichte kudde dieren..

19-02-07 | 20:05 | gast : Re: CSA gedaan Reactie op gast (Re: CSA gedaan) Ik heb zelf zo'n 6 jaar terug inmiddels kennis gemaakt met het fenomeen Landmark Forum. Deze uitzending gaf een deel van het geheel weer, maar het gaat helemaal voorbij aan het feit dat Landmark een uiterst gelikte commerciele organisatie is, die werkt volgens het piramide-systeem. Degene die mij benaderde, (een opdrachtgever van mijn toenmalig bedrijf) ontving zelf daarvoor een behoorlijk bedrag, zij het dat ik daar pas later achter ben gekomen. De "commissie" voor de contactpersonen die de vervolgtrainingen doen is nog vele malen hoger. De deelnemers van Landmark Forum wordt tijdens de eerste ochtend van de 3-daagse training gevraagd of zij zich willen "enroll in the Landmark Forum". Menigeen (incl. ikzelf) had gehoord van dit begrip: "enroll" maar het betekent niets meer en niets minder dan dat je je inschrijft voro hun systeem. Dit verplicht je - en je moet ervoor tekenen - minstens 2 nieuwe deelnemers, uiteraard uit jouw eigen vrienden- of kennisenkring - aan te brengen, die volgend op de 3-daagse training de dinsdagavond direct daarna de introductieavond meemaken. Overigens word je het hele weekend verboden welk contact dan ook verder te onderhouden met de buitenwereld, behalve dus die 2 telefoontjes die je mag plegen om te "werven". Het trieste is, dat de deelnemers ook werkelijk denken of geloven bevrijd te zijn van oud zeer, het is een heel sterk psychologisch spel. Destijds was de opbrengst van een 3-daagse training 100.000 gulden, ik kwam daar achter door de deelnemerskosten om te slaan op het aantal deelnemers. Landmark Forum draait alles om. Zij beweren je vrij te maken, terwijl ze de mensen totaal afhankelijk maken van een systeem. Ik ben bereid eea toe te lichten aan de hand van mijn eigen ervaringen. Aan iedereen die interesse heeft in deze richting: blijf alsjebllieft vooral zelf kijken, voelen en beoordeel of het klopt. Mooie woorden, prachtige toekomstperspectieven, het leven gaat zijn eigen weg, heeft zijn eigen energie en niemand behalve jijzelf weet wat echt goed voor je is. Brigit Quote: Hoezo hoe vaak al? Of is dit omdat er 2 keer gepost is door mij? Hoe vaak ik de trainig heb gedaan? Een keer lijkt me voldoende... Ik wilde nog even reageren op het geschreeuw... Dit is een manier van uiten van gevoelens die je jaren hebt weg gestopt, en het lucht erg op. Er zijn genoeg mensen die een afgelegen plek op zoeken om hun woede, verdriet of wat dan ook, eruit te gooien. Ik heb CSA niet als agressief ervaren. Ook ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd en heb mijn woede en verdriet daar achter gelaten. Ik heb ook vrijwillig voor 160 (in de basic) man en nog eens 60 (in advanced) mijn diepste geheimen verteld en sja... het is niet leuk om voor zo'n groep te staan. Maar daardoor, en de feedback die ik van de groep heb gekregen, ben ik me er wel van bewust geworden dat je door die woede en verdriet, of welk gevoel het ook bij jou is, anders ben gaan denken. Over Landmark weet ik niets te zeggen ik ken het niet, dus heb daar verder geen oordeel over. Dat er mensen zijn die wel nare ervaringen hebben gehad met CSA of Landmark, kan ik me voorstellen, en vind dat ook heel erg vervelend voor ze. CSA is niet voor mensen die sceptisch zijn, je moet er wel helemaal voor gaan, wil je een goed resultaat krijgen. Doe je dat niet, sja dan zal CSA ook niet veel voor je doen. Nergens in de hele training wordt gezegd dat je iets moet doen of iets niet moet doen. Er wordt wel van je verwacht dat je voor 100 % doet, als je dat niet doet kan dat vervelend zijn voor anderen die dat wel doen. Je hebt altijd de keuze om weg te lopen. Maxaranka

Lees verder

 

  • Hits: 2624

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch