“Ober! Er zit een mug in mijn soep”.
“Niet zo hard meneer. Straks wil iedereen er eentje”.Zo begint het Britse dagvod “The Telegraph” vandaag in een artikel over het referendum dat uiterlijk in 2017 over de Engelse Bühne moet worden getrokken. Gaat in wezen over de vraag of de meisjes en jongens aan de overkant van het plasje een verder lidmaatschap van het Vierde Rijk nog zien zitten. Nou weten we sinds het Schotse referendum over het opblazen van de UK dat je met de uitslag van zo'n referendum heftig kan rotzooien. En mocht ie toch negatief uitvallen voor de hotemetoten dan hoeft dat nog geen einde verhaal te betekenen. Kunnen we aan deze kant van de Doggersbank over meepraten. Wij zagen in 2005 in meerderheid de grondwet van de EU niet zitten. Ondanks de ronkende voorspelling van premier Jan Peter Lullo dat we veel beter af waren binnen Das Reich dan daarbuiten. Nou, dat hebben we geweten.
Brengt ons zonder gebruikmaking van de Iejoor's brug bij het Geenpeil-referendum dat ons volgend jaar te wachten staat. Officieel mogen we onze mening geven over het vorig jaar buiten ons om gesloten associatieverdrag met het fascistoide Oekraïne, maar in feite over het kreupel functioneren van de Brusselse kermis. Met een niet gekozen en regelmatig in de lorem verkerende Reichsführer, zijn niet gekozen secondanten onder wie zuurstofkapje Timmermans en een parlement dat herinneringen oproept aan Weimar. Tel uit je winst.
In Denemarken staat ook een volksraadpleging op stapel. In december mogen ze daar een emmertje kots uitstorten over het in de pijplijn zittende gemeenschappelijke justitiebeleid. De Polen mogen binnen niet al te lange tijd hoera roepen cq. een streep halen door de voorgestelde invoering van de euro aka de Reichsmark. In Finland weerklinkt de roep om een referendum over de terugkeer van hun eigen mark als wettig betaalmiddel. Uit angst opnieuw te worden meegesleurd in een waardeval van de euro bij een volgende recessie. Als de FPÖ in Oostenrijk opnieuw de baas wordt in 2017 is er een gerede kans dat de bevolking naar de gleuf moet om te beslissen of het land afscheid neemt van Brussel of niet. En datzelfde geldt voor de Fransen als dat meisje van Le Pen in 2017 de boel overneemt. In Praag en wijde omgeving loopt onder invloed van de Europese herverdeling van vluchtelingen al een poging om een referendum te organiseren over dezelfde kwestie die in Wenen en Parijs dreigt. Die herverdeling vinden heel wat Tsjechen namelijk een aantasting van hun souvereiniteit en vergelijkbaar met wat er in 1939 en in 1968 binnen hun landsgrenzen gebeurde (1). Kortom, het gaat geweldig in het Vierde Rijk. Nou nog de legodoos van een eigen leger openscheuren en we kunnen Nappie en Adolf nadoen. Tenzij de hele zooi via allerlei referenda uit elkaar lazert. That will be the day.(1) Voor degene die bij God niet weet wat er in die jaren precies in Praag en omstreken gebeurde verwijzen wij voor deze keer naar Goegel. Het is effe niet anders.
- Datum: .