Skip to main content

Oei, wat kreeg ie op zijn lazer. Pieterje Ondunk, de speurneus onder de Landdaggangers van het CDA. Over zijn laatste MH17-kunstje. Om het hele verhaal niet verder te hoeven uitkauwen is hier de lap tekst die twee kanjers van het “kwaliteitsvod” NRC eraan hebben gewijd. Helemaal in de ganzenpas van de door oom Tjibbe en zijn keurtroep uitgestippelde route naar Kamp Zeist. Alwaar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een kluitje door het Kremlin met een ouwe BUK op pad gestuurde Oekraiense en Russische militairen op langdurige straffen zullen worden getrakteerd. Op dezelfde keurige manier waarop die twee Libische oetlullen indertijd een kerker in werden gefrommeld voor hun aandeel in de ramp bij Lockerbie. Al rammelt het bewijs net zo hard als het achterhoedewerk van Jaap en Dirk. Maakt geen flaus aus.
Je hebt ook andere kanjers die journalistiek bedrijven. Die schreven vorig jaar naar aanleiding van een van zijn nummertjes verkiezingsretoriek deze open brief aan de toen net gekozen POTUS Donald. Reactie bleef uit en dat bewoog vier van de briefschrijvers om maar weer eens een docuutje in elkaar te draaien. Dat kan u terug vinden in dit artikel van John Helmer, onze collega in Moskou. Zo lang we op weg naar Zeist nog bij Hoevelaken linksaf kunnen zullen we dat niet laten. Houd moed Pietertje. Je bent niet alleen. Stay tuned.

  • Datum: .

Treurnis. Gisteren bij Pauw. Pietertje Omtzigt was door een onbekende CDA-raket geraakt en had zich genoodzaakt gezien zich terug te trekken als woordvoerder in het MH17-debat. Maanden en maanden geleden had ie met een door hem licht voorgebakken Oekraiense ooggetuige het strijdtoneel betreden. Pas later bleek dat die Oekraiener wel getuige was geweest, maar dan zonder oog. Daarnaast liet hij geluiden horen die al een tijdje niet meer worden geapprecieerd in Tjibbeland. Het staat namelijk vast dat de aanhang van Poetin de MH17 heeft neergehaald met een ouwe BUK. En die kennis hebben we grotendeels te danken aan het noeste werk van de Oekraiense geheimsmurfen. Ja, ja, het is een beetje raar dat ze als een van de twee verdachten van de aanslag lid zijn van oom Tjibbe's snuffelclub. Maar als je traditiegetrouw alleen maar luistert naar je master's voice neem je dat voor lief. En schoffel je zonodig een twijfelaar als Pietertje onder de groene zoden. Een beetje jammer dat ie lid blijft van de Landdag en in die positie misschien ooit meehelpt bij het torpederen van Mark Damesfiets' derde kabinet. Het zij zo. Voorlopig ligt Tjibbe's yellow submarine helemaal op koers.
Overigens werd in voornoemd kakelprogramma toegegeven dat Pietertje niet het enige lid van de twijfelcolonne is. Er zijn wel degelijk nog mensen met gezond verstand. Bijvoorbeeld een paar van onze alerte lezers die op deze docu wezen. Hij zal de uitgezette koers van Tjibbe's onderzeeër niet beïnvloeden, maar het blijft de moeite waard om aandacht te besteden aan dit soort bijdrages. En het is goed voor je Duits. Stay tuned.

youtubefilmpje

  • Datum: .

Wij zijn pro-Pietertje. Omdat ie als lid van de Haagse Landdag voor de kudde van herder Sybrand een zeldzaam voorkomend fenomeen is. Pietertje Omtzigt is namelijk een diepduikertje. Wil bijvoorbeeld het naadje van de MH17-kous weten. Of liever wilde, want hij moest als woordvoerder in die kwestie retireren toen hij in de ogen van de herder en zijn volgelingen buiten de wijwaterpot had gepist. Gelukkig zijn wij niet de enigen die tot de aanhang van Pietertje behoren. Emeritus professor Karel van Wolferen, voormalig correspondent in Oost-Europa van de NRC. Notabene het vod dat Pietertje in de bolderwagen naar het schavot zette. Karel maakte onlangs zijn entree bij Café Weltschmerz om verre van omtzigtig een breder polletiek kader te timmeren voor de eenzijdige berichtgeving over de MH-17 ramp. Voer voor mensen die een lading pruimtabak hebben van het dagelijkse fakenieuws dat de msm verspreidt. Lees en zucht even diep aan het eind. Stay tuned. youtube-filmpje

  • Datum: .