Skip to main content

Kelly M. Greenhill heet ze. Professor Kelly doet aan research en daarvoor wordt en is ze ondermeer gestiekt door de MacArthur Foundation, Mellon Foundation, de Eisenhower Foundation, de Neubauer Foundation, de Ford Foundation, het Amerikaanse ministerie van Defensie en de staf van John Heinz Kerry. Behoorlijk griezelig dus. In 2011 heeft ze een boek gebaard met als titel “Weapons of mass migration: forced displacement, coercion, and foreign policy”. Oftewel: “Wapens van massamigratie: geforceerde verhuizing, dwang en buitenlandse politiek”. Voor de luitjes die het niet kunnen opbrengen om zo'n wetenschappelijke pil door te ploegen heeft ze een papertje van 44 pagina's in de publieke sector geramd via het e-vod “Strategic Insights”. Even een kwootje daaruit om u al dat geblader te besparen. Komt ie:

This article focuses on a very particular nonmilitary method of applying coercive pressure – the use of migration and refugee crises as instruments of persuasion. 
Coercive engineered migrations (or coercion-driven migrations) are “those cross-border population movements that are deliberately created or manipulated in order to induce political, military and/or economic concessions from a target state or states”. 
Coercive engineered migration is frequently, but not always, undertaken in the context of population outflows strategically generated for other reasons. In fact, it represents just one subset of a broader class of events that all rely on the creation and exploitation of such crises as means to political and military ends – a phenomenon I call strategic engineered migration
”.

Zo. En kijk nu eens wat er om ons heen gebeurt. Over griezelig gesproken. Van je vrienden moet je het hebben. 

  • Datum: .

Waarvoor hebben we die NATO? Om onze westerse democratie en onze normen en waarden te verdedigen. Officieel. Maar door al dat linkeballen in voormalige koloniën in het Midden-Oosten en Afrika met door “ons” opgetuigde islamitische terroristen wordt binnen de lidstaten van het Vierde Rijk en door het Reichssicherheitshauptamt in Brussel hard aan die democratie en die normen en waarden geknaagd. Maar één land binnen de NATO put uit die charade extra voordeel: Turkije.
Het heeft al 3 miljard euro binnengesleept om de Syrische, Irakese en Afghaanse vluchtelingen voortaan zoveel mogelijk binnenboord te houden. En bovendien zag Brussel zich genoodzaakt om de onderhandelingen met Ankara te heropenen over toetreding tot Das Reich om een nieuwe migratiegolf te voorkomen. Nou hebben we al eerder gewezen op het hersenspinsel van Kerry-adviseur professor Kelly M. Greenhill. Die wijsneus wees al in 2011 erop, dat een dergelijke golf heel dolletjes kon dienen als alternatief oorlogswapen. En de Turkse Mussolini heeft dat uitstekend begrepen. 
Wij staan niet alleen in die mening. Henry Kamens, het alter ego van onze collega en regiokenner bij uitstek Jeffrey Silverman, baarde deze week een wijds artikel over de huidige problemen in Turkije onder de titel “Turkey, everyone needs a way out”. Een kwootje daaruit. Komt ie:

... It is widely known that Turkey is encouraging, not stopping, the flow of migrants to Europe so that they can be used as a political weapon whenever suitable. This demonstrates that, having failed to get in the EU by fair diplomatic means, Erdogan is happy to resort to foul ones.

En dat biedt Brussel weer de gelegenheid om plannetjes voor een nieuwe, onafhankelijke Reichszollamt in de arena te gooien en daarbij meteen het gezag van de lidstaten binnen de eigen landsgrenzen verder in te perken. Wordt het niet eens tijd om serieus te denken aan een Nexit? Want wat moeten we met deze zooi? Beter worden we er niet van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1; dd. 13 december 2015.

  • Datum: .

Los van de wereld? Bezopen? Bad Santa? Neutje Juncker liet vorige week vrijdag weten, dat ie binnen afzienbare tijd Georgische, Oekraiense en Kosovaarse burgers graag visumvrijheid wilde schenken. 
Oftewel: weer drie landen waar CORRUPTIE met hoofdletters wordt geschreven dichter bij Das Reich manouvreren. Zonder blijkbaar te letten op de directe gevolgen die dat besluit zou hebben op de miserabele financieel-economische situatie waarin de EU verkeert. Want op zeker dat opnieuw een hele stroom goedkope arbeidskrachten, maar ook lieden met minder frisse bedoelingen zich in Ter Apel, Oranje, Geldermalsen, Purmerend etcetera zal vervoegen. En dat in reactie daarop opnieuw reclame zal worden gemaakt voor de Lof der Blondheid. Zeker, wij kunnen ook “krijg de rambam gaan roepen”, maar laten we nou maar gewoon hopen dat er in de parlementen binnen Das Reich nog voldoende heldere geesten zijn te vinden, die dit zoveelste onzalige idee van het Luxemburgse dronken droppie tegen zullen houden. May the force be with us. Stay tuned. 

  • Datum: .

Even goed de kwabben husselen. In de stad Zliten in het noordwesten van Libië is een militair trainingskamp getrakteerd op een donders grote autobom. Dat leverde 46 dooien op en 100 gewonden. Van wie die auto was moet nog worden uitgeknobbeld, maar hij zal wel worden afgestempeld met IS. Lekker makkelijk. Nou ging het niet om een plukkie ordinaire militairen die daar al dan niet met pleemobiel werden geïnstrueerd hoe ze de vijand te lijf moesten gaan. Nee, het was een trainingskamp van de nationale kustwacht. Voelt u de fijne nuance? De junta in Brussel zou namelijk woestgraag zien dat die kustwacht al in een vroeg stadium het drijvend materieel van de organisatoren van de Afrikaanse vluchtelingenstroom vernietigt. Of de wrakke schuitjes met hun levende have al vlak voor de Libische kust aanhoudt en terugbrengt voordat er sprake is van een dode have. Begrijpt u waar we heen willen? Ja. Daarheen.

  • Datum: .

Ook gezien gisteren? Hoe Mark Damesfiets stond te lebberen met Neut Juncker en de rest van de Brusselse junta. Of we ook trots kunnen zijn op onze premier. Maar volgens de experts bij de msm krijgt ie het moeilijk hoor, het komende halfjaar. Vooral met al die vluchtelingen die het Vierde Rijk binnenstromen en nu ook al aan onze meisjes zitten te veugelen. Waar moet dat heen? Afstoppen en eerlijk verdelen is de boodschap. Maar de voormalige landen van het Warschaupact willen die Mo's niet hebben en je mag aannemen, dat die Mo's zelf ook niet erg happig zullen zijn om ergens op het Roemeense platteland of de Hongaarse poesta te worden opgeborgen. Dus er zijn nogal wat vragen.
Alleen de hamvraag wordt niet gesteld: hoe is die klotenzooi op gang gekomen en kunnen we die in de toekomst voorkomen? Merkwaardigerwijs heeft een partijgenoot van onze Mark daar al eens een antwoord op geformuleerd. Daarvoor verwijzen wij gaarne naar het artikel Tikkies terug van 28 maart 2015. Daar zegt Halbe Zijlstra dat we misschien beter voortaan met onze poten van allerlei dictators af kunnen blijven. En dat zijn we helemaal met hem eens. Kijk in dit verband bijvoorbeeld eens naar het Libische drama. Dankzij de mailtjes die de Amerikaanse intelligence-expert Sidney Blumenthal aan zijn bitch op het State Department stuurde weten we sinds kort waarom Sarkozy besloot om de Franse luchtmacht op zijn ouwe Libische makker af te sturen. Een kwootje. Komt ie:

This gold [Khadaffi beschikte over 143 ton goud en net zoveel zilver, red.] was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Lybian golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French franc.
(Source comment: According to knowledgeable individuals this quantity of gold and silver is valued at more than $7 billion. French intelligence officers discovered this plan shortly after the current rebellion began, and this was one of the factors that influenced President Nicolas Sarkozy's decision to commit France to the attack on Lybia)
".

En dan heeft dear Sidney het alleen nog maar over Sarko, want Obama en zijn bitch op BuZa zagen eveneens de monetaire bui hangen en in Londen stak ook een stevige wind op. Het resultaat kennen we: Libië een blijvende puinhoop en een Afrikaanse vluchtelingenstroom richting het Vierde Rijk. Daarna kwam Syrië aan de beurt. Opnieuw een vluchtelingenstroom met als begeleidende verschijnselen de aanslagen in Parijs en het beschamende geveugel in Keulen. En Mark, Neut, Frans, Bert en al die andere feestgangers? Die nemen er nog een. Ter meerdere glorie van het Vierde Rijk. Stay tuned.

  • Datum: .

Berlijn had hem. Willy Alberti had er eentje om Willeke heen gebouwd. De Chinezen hebben een ouwe. Israël een redelijk nieuwe. De USSA is hem aan het renoveren. Hongarije is ook lekker bezig. Kortom, een muur is toch een boeiend fenomeen. Ook in Botswana trouwens. Tot voor kort ging het prima de luxe met buurman Zimbabwe, maar plotseling is de pleuritis uitgebroken. Of liever de mond en klauwzeer. Dat schijnt te heersen in Zimbabwe en slaat soms over naar Botswana. Want koeien kennen geen grenzen. En als een koppeltje olifanten de beest gaat uithangen slaan de koeien op hol en maken roomboter van het grensgaas met Zimbabwe. Met alle mogelijke gevolgen vandien. Zoals afschieten bij terugkeer. Wat vraagt Kamerlid Guma aan minister Khama, die over die dingen gaat? Of die het in ongerede geraakte hekwerk tussen de twee landen van een steviger remplacant wil voorzien, die aan elk levend wezen dat probeert irregulier de grens te passeren een stroomstoot uitdeelt. Werd niet goed ontvangen in Zimbabwe. Daar denken ze dat de eventuele maatregel tegen overstekende huisdieren tegen migranten is gericht die voor een tikkie beter leven cq. een baantje hun heil in Botswana zoeken. Nog even en het is daar stevig hommeles. Zeg, Jelle. Nu je toch niks meer te doen hebt...

  • Datum: .