Skip to main content

woensdag 8 april-2009
En jawel, eergisteren ging in Middelburg het doek op voor het tweede deel van het proces tegen Jan Schorsy, Bas Koole, Fons S. en de voor ons onbekende Amsterdammer A. Klitsie. Viel wat in het niet bij het eerste bedrijf, waarin de 36,5 meloen euro voor het souffleurshokje werd getrokken, die het inmiddels al lang gecremeerde New World Products in de Costaricaanse zon had laten verdampen. Zonder dat er een professor of een It-nerd aan te pas kwam.
Het tweede bedrijf bleek te gaan om het armetierige bedragje van 1,3 meloen. De groengelovigen kregen allereerst een aanlokkelijke brochure in de gleuf van Fonzi's makelaardij Landoq, hier en daar opgeleukt met "dichterlijke vrijheden" over de wuivende winsten aan de overkant van de plas. Eenmaal over de streep konden de verlekkerde investeerders dan hun poen kwijt bij de stichting Finacor. Care SA en een stel ondergeschikte vehikels zorgden vervolgens voor de verwezenlijking van de groene droom. Een beetje lullig was wel dat Care SA alleen maar een papieren bedoening was. Zonder grond en zonder poen. Maar dat was geen probleem zou je zeggen, want Finacor had de nodige flappen. Ja, ja. Maar wat dacht u van de administratiekosten, de dienstreizen, de representatiekosten, de befkosten, de notariele kosten, de schoonfamilie, de schoonmaakkosten enzovoort enzovoort? Dat hakt er stevig in. Dus wat ging er van de investeringen richting duurzaam groen? Un poco. En van die poco werd nog een beetje opzij gezet om de betrokken groenzoeters te kunnen laten lurken aan hun eigen rendementssigaartje. En ondertussen maar hopen dat het aantal investeerders bleef groeien, anders zou het ergens gierend fout lopen. Van Ponzi naar Fonzie is niet eens twee stappen. Hoewel de fameuze auteur van de bestseller "Dilemma" gevolgd door Schorsy en Klitsie een flinke poging deed om zijn handen te wassen in het teiltje van Pilatus en alle schuld op het bord van de niet aanwezige Koole te schuiven. Vrienden voor het leven.
Kan dus nog errug interessant worden allemaal. Dat wil zeggen... Er zijn weer eens taps op tafel gekomen van gesprekken tussen de beklaagden en hun beffen. Mag niet, maar de kadi vond het aanvankelijk niet van doorslaggevend belang. En van liquidaties is geen sprake, dus vort met de geit. Daar dachten de beffen even anders over en zij wisten een diepgaand onderzoek af te dwingen. Zucht. Denk je nog dat wordt een 500 meter laag in de 34. Forget it. Wordt zeker een tien kilometer, met rondjes 45,2. Dus op naar de koek en zopie. Oh, en voor we stay tuned zeggen, nog even hartelijk dank aan onze vliegende correspondent ter plekke. Stay tuned.

* voor de onregelmatige bezoekers van deze digitale pagina's een tip: roffel de letter "koole" in onze zoekmachine rechts boven op onze voorpagina en alle achtergronden komen voorbij...

  • Datum: .

woensdag 3 juni-2009
Je kan niet zeggen dat de curatoren in het New World Product-complex stil hebben gezeten. Het is dat het proces in Middelburg tegen Jan Schorsy, Fons S. , Bas Koole en ene A. Klitsie tijdelijk moest worden stilgelegd omdat een of andere bijdehand oortjesgegevens uit gesprekken tussen de betrokken beffen en hun klantjes in de strafdossiers had gepropt (1). Anders hadden ze al heel wat meer eer van hun werk gehad. En hadden wij al kunnen genieten van het proces tegen de heren Hendriks en Van Wezel dat daarna op de rol stond. Die jongens worden ervan verdacht dat ze via de stichtingen Vicus en Wiedus ook een paar meloenen uit het NWP-lover in Costa Rica hebben geplukt. Hoe? Als u even een stief kwartiertje hebt, dan kan u dat hier lezen. Jammie. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 8 april 2009

  • Datum: .

zaterdag 6 juni-2009
Zo. We hebben u even de tijd gegeven om de inhoud van het curatorenrapport over het weinige wel en het vele wee bij de stichtingen Wiedus en Vicus te laten bezinken. Interessant nietwaar hoe Aadje van Wezel en Jozefus Maria Hendriks aan de overkant van de plas aan het scharrelen zijn geweest met andermans poen. Echte masters of financial planning, die twee boys van JMH Beheer. Een beetje lullig is wel dat de curatoren hun schep niet nog wat verder in de groene grond hebben gestoken. Dan waren ze net als wij indertijd uitgekomen bij Cervinia BV en via dat vehikel bij Ramphastos Investments BV aan de Groningensingel 1 in Arnhem. Oftewel bij sigarenkistjesboer en baasje van het gratis dagvod De Pers: Marcel Boekhoorn (1). Maar je kan niet alles hebben. Stay tuned.

(1) Zie de uiterst aromatische artikeltjes “Sigaartje?” (1 en 2) dd. 1 en 4 juli 2005

  • Datum: .

dinsdag 5 februari-2013
Aflevering 2 van deze serie dateert alweer van een stief kwartiertje geleden. Dat was op 3 juni 2009. Ging over het gevecht van curator Tideman om voor de groene aandeelhouders van de failliete stichting Wiedus in ieder geval nog een paar centjes van hun inleggeld te redden (1). Wij publiceerden bij die gelegenheid het vijfde curatele tussenverslag en om allerlei geblader te voorkomen, doen wij dat hierbij nog maar eens. Alle bekende namen uit het New World Products-complex komen voorbij, maar onze grootste interesse ging toen uit naar de twee financiële jongleurs van de Stichting Particulier Fonds Telesia, Hendriks en Van Wezel. Artiesten, die wij na enig zoeken traceerden in het gevolg van de bekende sigarenkistjesmeloenair Marcel Boekhoorn.
Wij staken toen niet onder kantoorstoelen en kerkbanken, dat wij weinig vertrouwen hadden in het welslagen van meneer Tideman’s missie. En dat het dossier zoals zo langzamerhand gebruikelijk met een haastige zucht zou worden afgesloten. Die zucht kwam aanzienlijk later dan we dachten, maar komt nu wel op oorafstand. Getuige deze annonce. Een dijsselbloemetje heeft meneer Tideman wel verdiend. Hij heeft heel wat meer Ausdauer dan de meeste van zijn diersoort. Stay tuned.

(1) Voor Wiedus kunt u ons archief het beste in zijn achteruit zetten.

  • Datum: .

maandag 18 februari-2013
Op 5 februari jl. staken wij bij de Haagse curator Tideman nog een frisse pluim in zijn resort waar de zon nooit schijnt. Vanwege zijn hardnekkige pogingen om ten behoeve van een kleine kudde groene investeerders nog wat poen op te graven uit het faillissement van de stichting Wiedus. Een vehikel dat via listige constructies op Curacao werd leeggehaald door “masters in financial planning” Sjef Hendriks en Aad van Weezel van de adviesgroep JMH.
Daarvoor gebruikten de twee masters volgens bef Tideman twee stichtingen, te weten Sandia en Telesia. Maar tijdens zijn graafwerkzaamheden overzee moet hij toch ook zijn gestuit op twee andere stichtingen die een vervaarlijke grisgeur verspreidden: Da Vinci en Joie de Vivre. En volgens onze huisspecialist in deze branche zouden via die route met als beginpunt een orthodontistenpraktijk in Oud Beijerland stiekem 28 pandjes erdoor zijn gejast.
Nou mogen die stenenstapeltjes de laatste jaren in waarde aanzienlijk zijn gekelderd omdat de jongens en meisjes uit de poensector de handrem uit de economie hadden gesloopt, het is misschien toch leuk om te proberen ze op te duikelen en in de ramsh te gooien. Anders blijft het bij het verpatsen van een hypotheekacte. Heel gezellig, maar het kan kennelijk beter. Stay tuned.

  • Datum: .