Skip to main content

maandag 3 oktober-2005
Het ziet er naar uit dat op redelijk korte termijn slachtoffers gaan vallen onder de zwermen machiavelli’s die het Witte Huis bevolken. Aanleiding tot die veronderstelling zijn de berichten over de vorderingen van het justitiële onderzoek in de affaire rond Valerie Plame. De echtgenote van de Amerikaanse diplomaat Joseph Wilson IV die het lef in zijn donder had om dwars tegen de beweringen van de Bush-clan in zijn grote twijfels uit te spreken over Niger’s levering van yellow cake aan Irak ten behoeve van Saddammeke’s atoombom. Na later bleek terecht. Niger had niks geleverd en Irak had geen geheim nucleair programma. Laat staan dat het bezig was een chemisch-biologische ruiker in elkaar te flansen om ons via een Fleurop-raket in de bloemetjes te zetten.
Blauwzuur pissende ellendelingen uit de omgeving van Bush en Cheney lieten vervolgens aan een paar hondstrouwe perspaladijnen weten dat de vrouw van Wilson, Valerie Plame, een CIA-agente was. En die brachten dat naar buiten. De identiteit van een van die ellendelingen staat sinds kort voor de volle honderd procent vast: Lewis “Scooter” Libby. De stafchef van vice-president Dick Cheney. Je zou zeggen dat vriend Scooter normaliter voor het luik gaat. Want het openbaren van naam en toenaam van een in full swing zijnde CIA-agent is strafbaar. En niet zo zuinigjes. Er staat een maximum op van tien jaar. Vraag is of Scootertje op eigen houtje handelde of op instigatie van zijn hoogste chef. En zo ja, of hem daardoor alsnog een gang naar de kadi bespaard zal worden. Een buitengewoon smakelijke affaire dus, die voor de zoveelste maal aantoont dat er heel wat rotten is in the White House.
Maar de achterliggende affaire is nog veel smakelijker. Hoewel die kwalificatie eigenlijk rijkelijk ongelukkig is. Het krakkemikkig in elkaar gehangen “bewijs” dat Saddammeke bezig was met het kneden van een atoombom behoorde namelijk tot het opgesexte pakket van beschuldigingen dat voor de VS en Engeland de reden vormde om de oorlog te verklaren aan Baghdad. Hetzelfde geintje wat Hitler in 1939 flikte met Polen. Maar wat wil je als je familiekapitaal vol zit met Nazi-poen, die notabene her en der ook nog diep bevlekt is met Joods bloed.
En dat brengt ons waar we wezen wilden. De schoothonden-kennel in Den Haag met likkertjes als Jan Peter en Henkie is vliegensvlug achter die illegale oorlog gaan staan. Gedekt door hetzelfde leugenpakket. Pas toen duidelijk werd dat de hele zaak fake was gingen de likkertjes en hun baasjes in Washington en Londen op zoek naar een andere legitimering van de slachting tussen Eufraat en Tigris. Noem eens wat, de Koerden.
Tientallen jaren geen item. Alle Koerden waren lid van de “terroristische” PKK en dat waren linkse hufters, dus die mochten rustig worden uitgemoord. Voordat ze met hun klauwen aan onze olie kwamen. Nù is het ineens wel een item. En we sturen zelfs Fred Teeven naar Irak om te laten zien hoe hoog de mensenrechten bij ons in het vaandel staan. Misselijke windowdressing.
Neemt niet weg dat we fout zaten en zitten. Maar bij ons zal er geen scooter sneuvelen. Nog niet eens een driewieler. Nederland: het land van de likkertjes.

  • Datum: .

zaterdag 8 oktober-2005
Een man naar ons hart die Scott Ritter. De voormalige Amerikaanse marinier, die tussen 1991 en 1998 leiding gaf aan talloze speurneuzenteams van de VN in Irak. Op zoek naar Saddammeke’s voorraadje chemisch-biologische massavernietingswapens dat er niet meer was. Geen een of andere lowlife of complottenfriek van een schotschrift uit Den Bosch dus. En wat zei deze Scott Ritter gisteravond tijdens een speech voor de Chatham thinktank in Londen ondermeer?

“Tony Blair en George Bush hebben zich schuldig gemaakt aan het plannen en het voeren van een agressieoorlog. Ze zouden allebei kunnen worden opgepakt als oorlogsmisdadigers voor hun aandeel in activiteiten waarvoor wij in 1946 Duitsland hebben veroordeeld”.

Oftewel: Tony Blair en George Bush hebben volgens Ritter dezelfde misdaden begaan als Adolf, Hermann, Heinrich, Rudolf en de rest van de Nazi-roedel.
Dat is nog eens wat anders dan wat de Haagse likkertjes als Balkenbende, Van Balen en Verhagen afgelopen week voor de camera boerden naar aanleiding van de onverwachte slippartij van Bot. Die vonden de Anglosaksische inval in Irak en de Nederlandse politieke steun daaraan nog steeds terecht. En lulden net als hun baasjes in Washington en Londen niet meer over die massaverneukingswapens en de niet bestaande connectie tussen Snorremans en de zoon van de ouwe Laden.
Vooral Van Balen, ooit leider van de Leidse studentenweerbaarheid, rammelde flink met zijn sabeltje. Het was goed dat wij die dictator in Irak ten val hadden gebracht. Irak was vandaag de dag heel wat beter af dan tijdens het regime van Saddam. Nou, Hansepans mag zijn ziekenfondsie wel eens poetsen. Het is een kolerezooi in Irak met elke dag tientallen zoniet honderden doden, een vernietigde infrastructuur en een burgeroorlog voor de deur. Dankzij de met opgesexte inlichtingen gelegitimeerde inval van de firma Bush & Blair Ltd. En de steun van de Haagse likkertjes. Ritter? Zò’n peer!

  • Datum: .

maandag 17 oktober-2005
Kijk, wij wisten het met zijn allen al. Maar er zijn altijd van die diehards die een hoge pet op hebben van de firma Bush & Blair Limited. Ondanks alle bewijzen dat deze Angelsaksische onderneming net als die van Adolf indertijd zelf een paar stories in elkaar heeft gefrutseld om een excuus te hebben voor de oorlog in Irak. Staat hier zo’n geweldige oetlul van een Van Balen nog te roepen dat het Saddam zijn eigen schuld was. Had ie maar moeten voldoen aan de VN-resoluties. Wat nou VN-resoluties?!! Dit weekend is voor de zoveelste keer gebleken dat de firma B & B gewoon schijt had aan wat er in de Kofi-corner gebeurde.
Er is namelijk weer een geheim Downingstreet-memo opgedoken. Dit exemplaar dateert van 30 januari 2003 en is van de bevende hand van Michael Rycroft, de privé-secretaris en buitenlandadviseur van meneer Blair. Aanleiding was een telefoontje van meneer Bush waarin hij aan zijn mede-firmant mededeelde dat hij van plan was na Irak ook Saudi-Arabië, Pakistan, Iran en Noord-Korea naar de strot te vliegen. Omdat die landen in zijn verwarde optiek ook bezig waren met de aanmaak en de verspreiding van massavernietigingswapens. Dat was dus twee maanden voordat de voor Saddammeke fatale VN-resolutie werd aangenomen. Hé, Van Balen, ben je wakker?
Dit memo liegt er niet om, maar is daarnaast een bewijs dat firmant Bush dezelfde megalomane trekken vertoont als zijn grote voorbeeld uit de jaren dertig, veertig van de vorige eeuw. De grote suikeroom van het Bush-imperium. Meneer Bush moet wel een groot aandeelhouder van ProRail zijn. Anders kan je niet zo formidabel ontsporen. Want om aan te kondigen dat ie ook de Saudi’s en de Paki’s te lijf wil gaan is niet van deze wereld. En wij maar denken dat dat zijn trouwste bondgenoten zijn.
Mocht die malloot echt zijn plannen willen uitvoeren - en waarom niet? - dan zit ie wel met een probleempje. Hij heeft bij de geplande uitbreiding van zijn Lebensraum in het Midden-Oosten meer draagvlak nodig. Meer bondgenoten. Naties die hem blindelings volgen, of ie nou staat te liegen dat ie groen ziet of niet. En waar kan ie dan beter terecht dan in Den Haag, de stad van de likkertjes? Waarom denkt u dat Henk Kamp anders zo graag die kruisraketten wil op die fregatten? Voor crisissituaties? Waar dan? Toch niet voor de kust van Bergen aan Zee? Of op de rede van Urk? Tuurlijk niet. Henkie heeft ze nodig om de firma Bush & Blair Ltd. van dienst te zijn. In de Golf van Oman, de Gele Zee, de Rode Zee, de Baai van Maracaibo. Roept u maar. Henkie likt, Bush beschikt.

  • Datum: .

dinsdag 15 november-2005
Als er één land is dat de reet van Bush likt, dan is het Nederland. Soms zelfs bijna letterlijk. We zijn dat ontbijtje van onze massieve premier in het Witte Huis nog niet vergeten.
Daarom dit: Nadat de Diario de Mallorca in maart van dit jaar naar buiten bracht dat de CIA twaalf keer gebruik had gemaakt van het vliegveld van Majorca om van terrorisme verdachte luitjes naar landen over te hevelen, waar het martelen van gevangenen tot kunst is verheven. Niet dat de Amerikanskis dat zelf niet goed kunnen, maar je krijgt er zo’n gezeik mee als het uitkomt.
Naar aanleiding van het bewuste artikel ging een hoge OM-bef de boer op om eens te kijken wat ervan waar was. In juli deponeerde hij zijn bevindingen bij de rechtbank en sindsdien was het stil. Totdat dezelfde Diario deze maand meldde dat de OM-bef inderdaad drie vliegtuigen van de CIA had uitgezeefd bij het snuffelen in de officiële vliegveldgegevens. Is nog niet officieel bevestigd, maar je kan er paëlla op innemen.
Majorca is niet de enige tussenstop in West-Europa voor deze Amerikaanse trips to hell. Ook het Ierse Shannon en het Zweedse Stockholm vielen al eens in de prijzen. En er zullen zonder twijfel nog meer voorbeelden volgen. In het geval van Shannon werd gescoord dankzij de oplettendheid van een paar ervaren spotters.
En daarmee zijn we thuis. Op 24 oktober maakte de club van meneer Cherfontaine bekend dat twaalf zogenaamde illegale spottersplekken moeten verdwijnen, omdat die hotemetoten ineens liever niet hebben “dat het landen en opstijgen van vliegtuigen vanaf alle kanten in de gaten wordt gehouden met behulp van verrekijkers en scanners”. Officieel omdat ze bang zijn dat een muslimbaardje met een jampotbril op een vliegtuig gaat staan te schieten met een bazooka (1). Maar er is ook een andere mogelijkheid. Juist. Misschien is het zinvol om Fred Teeven, die toch al zo begaan is met de mensenrechten van bijvoorbeeld de Koerden, ook eens te laten kijken naar wat verdachte vluchtjes van Amerikaanse jetjes. Tenzij onze door god gezonden premier achter het martelen van verdachte terroristen staat. Laat dan maar zitten.

(1) zie “Kuifje en de terroristen” dd. 5/11/2005

  • Datum: .

maandag 21 november-2005
Kijk, dat is snel afhandelen. Daar houden we wel van. Afgelopen dinsdag vroegen we ons in aflevering 4 van deze serie af of die martelvliegtuigjes van de CIA soms ook Schiphol aandeden. Die vraag welde bij ons op naar aanleiding van de wens van Cherfontaine cs. om de spotters terug te dringen naar de twee, drie officiële plekjes die ooit voor hen zo genereus zijn ingeruimd.
Wat gebeurt er? Op donderdag krijgen de in hun Lebensraum bedreigde spotters bij Schiphol een CIA-kist in de kieren met een besmet Afghaans verleden. Het toestel van de Path Corporatiom kwam uit Istanbul en vertrok pas de volgende dag weer. Voor een tripje IJsland, waar die frontfirma van de CIA al eerder voor eilie heeft gezorgd in verband met het vervoer van vermeende Osamaniakken.
En wat doet de Partij van de Arbeid? Die vraagt vandaag aan Bennie Bot of ie de verzekering kan geven dat die martelvliegtuigjes geen tussenstop maken op Nederlandse vliegvelden. Wel lekker snel, die vraag. Maar helaas hoort ie wel thuis in de categorie “open doel”. Kan Bennie zo inkoppen. Hij kan die verzekering namelijk nooit geven, want eigenaren van privéjets hoeven in principe niet te zeggen wie er allemaal aan boord zijn. Jan Boerenlul moet zo ongeveer vertellen wat ie gisteren gevreten heeft voordat ie in een 747 mag stappen om als een benauwde haring naar Antalya te worden vervoerd. Maar met privéjets gaat dat even anders.
Bovendien, er is geen schaarse haar op Bennie’s hoofd die eraan denkt om de CIA te verbieden om Circusliefhebbers via Schiphol of Eelde naar een stel gruwelkamers in Oost-Europa of het Midden-Oosten over te hevelen. Deze regering staat volledig achter Bush en dat is hartstikke makkelijk als je zijn reet moet likken. En dat geldt dus ook voor Bennie.

  • Datum: .