donderdag 21 februari-2008
Door al dat geouweneel over die gozer van Van der Sloot, met zijn gesprekken op de voorbank, zijn blowen tot ie groen zag, de piranha's in zijn sperma, zijn onderduik bij oma etcetera etcera weten we eigenlijk bij god niet waarover premier J.P. Klootviool op Aruba heeft geneuzeld de afgelopen week. Ja, over "juridische vraagstukken" maar dat is net zo vaag als een peloton geesten in een mistveld. Een gok dus maar. Het ging ondermeer over het functioneren van de Nederlands-Amerikaanse militaire enclave, die als hub wordt gebruikt voor de war on drugs in Colombia.
Was daar aanleiding voor? Vinden wij wel. Het wordt namelijk steeds duidelijker waarom wij zo nodig moeten meedoen aan die "war" daar. Naast de beheersing van de snuifmarkt gaat het namelijk ook over de rijkelijk aanwezige olie in Colombia. En fuck, laten die meisjes en jongens van de FARC nou net rondsjouwen op de belangrijkste vindplaatsen. Zal je altijd zien. Bovendien hebben die FARCens er ook nog een gewoonte van gemaakt om pijpleidingen op te blazen en voetvolk van de betrokken olieboeren te ontvoeren. Doen ze uiteraard om hun eigen cokebelangen te verdedigen. Maar ook om vette natuurrampen zoals in Nigeria en de ausradierung van de lokale boerenbevolking te voorkomen.
Hun kop van Jut is de ruim 700 kilometer lange leiding van Cano Limon naar Covenas. Eigendom van de Californische oliemaatschappij Occidental Petroleum. Geen wonder dus dat die club samen met kanjers als British Petroleum, Exxon, Shell en Elf Aquitane al in de vorige eeuw driftig aan het lobbyen sloeg om dat FARCentje eens flink te wassen. Met succes, want Bill Clinton maakte in 2000 zo'n 1.3 miljard dollar vrij voor militaire steun aan het Colombiaanse bewind.
Zijn mallotige opvolger gooide er in de jaren daarna nog een flink schepje bovenop en wist ons zelfs te strikken om een stukje Aruba ter beschikking te stellen als tussenstation voor zijn vliegend materieel. Maar guerilla-oorlogen worden op de grond uitgevochten. Dus kwam er een mooie samenwerking tot stand tussen het Colombiaanse leger en de rechtse tegenhangers van de FARC. Die sloegen vrolijk aan het uitmoorden van boeren, burgers en buitenlui. Onder toeziend oog van Amerikaanse adviseurs en gestiekt door Amerikaanse olie- en bananenboeren. Jammer nou, het gewenste eindresultaat bleef uit en de Colombiaanse bevolking begint zo langzamerhand spuugmisselijk te worden van het gevoerde beleid. Mede onder invloed van de polletieke ommezwaai bij een aantal Latijns-Amerikaanse buurtjes wordt de roep om president Uribe en zijn kliek naar huis te sturen en een andere weg in te slaan de laatste tijd steeds sterker. Vinden ze niet leuk in Washington. En Den Haag. Vandaar onze suggestie dat Klootviool op Aruba ook heeft gesproken over de hub en de daaraan verbonden problemen.
Oh, btw. Een van de stille topdogs bij Occidental Petroleum is Al Gore. De Vice-prez onder Clinton, milieu-goeroe (!!) na een filmpje en Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Over gotspes gesproken.
- Datum: .