Skip to main content

donderdag 21 februari-2008
Door al dat geouweneel over die gozer van Van der Sloot, met zijn gesprekken op de voorbank, zijn blowen tot ie groen zag, de piranha's in zijn sperma, zijn onderduik bij oma etcetera etcera weten we eigenlijk bij god niet waarover premier J.P. Klootviool op Aruba heeft geneuzeld de afgelopen week. Ja, over "juridische vraagstukken" maar dat is net zo vaag als een peloton geesten in een mistveld. Een gok dus maar. Het ging ondermeer over het functioneren van de Nederlands-Amerikaanse militaire enclave, die als hub wordt gebruikt voor de war on drugs in Colombia.
Was daar aanleiding voor? Vinden wij wel. Het wordt namelijk steeds duidelijker waarom wij zo nodig moeten meedoen aan die "war" daar. Naast de beheersing van de snuifmarkt gaat het namelijk ook over de rijkelijk aanwezige olie in Colombia. En fuck, laten die meisjes en jongens van de FARC nou net rondsjouwen op de belangrijkste vindplaatsen. Zal je altijd zien. Bovendien hebben die FARCens er ook nog een gewoonte van gemaakt om pijpleidingen op te blazen en voetvolk van de betrokken olieboeren te ontvoeren. Doen ze uiteraard om hun eigen cokebelangen te verdedigen. Maar ook om vette natuurrampen zoals in Nigeria en de ausradierung van de lokale boerenbevolking te voorkomen.
Hun kop van Jut is de ruim 700 kilometer lange leiding van Cano Limon naar Covenas. Eigendom van de Californische oliemaatschappij Occidental Petroleum. Geen wonder dus dat die club samen met kanjers als British Petroleum, Exxon, Shell en Elf Aquitane al in de vorige eeuw driftig aan het lobbyen sloeg om dat FARCentje eens flink te wassen. Met succes, want Bill Clinton maakte in 2000 zo'n 1.3 miljard dollar vrij voor militaire steun aan het Colombiaanse bewind.
Zijn mallotige opvolger gooide er in de jaren daarna nog een flink schepje bovenop en wist ons zelfs te strikken om een stukje Aruba ter beschikking te stellen als tussenstation voor zijn vliegend materieel. Maar guerilla-oorlogen worden op de grond uitgevochten. Dus kwam er een mooie samenwerking tot stand tussen het Colombiaanse leger en de rechtse tegenhangers van de FARC. Die sloegen vrolijk aan het uitmoorden van boeren, burgers en buitenlui. Onder toeziend oog van Amerikaanse adviseurs en gestiekt door Amerikaanse olie- en bananenboeren. Jammer nou, het gewenste eindresultaat bleef uit en de Colombiaanse bevolking begint zo langzamerhand spuugmisselijk te worden van het gevoerde beleid. Mede onder invloed van de polletieke ommezwaai bij een aantal Latijns-Amerikaanse buurtjes wordt de roep om president Uribe en zijn kliek naar huis te sturen en een andere weg in te slaan de laatste tijd steeds sterker. Vinden ze niet leuk in Washington. En Den Haag. Vandaar onze suggestie dat Klootviool op Aruba ook heeft gesproken over de hub en de daaraan verbonden problemen.
Oh, btw. Een van de stille topdogs bij Occidental Petroleum is Al Gore. De Vice-prez onder Clinton, milieu-goeroe (!!) na een filmpje en Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Over gotspes gesproken.

  • Datum: .

donderdag 6 maart-2008
Nou, nog heel effies en we zijn straks misschien op twee fronten betrokken bij een oorlog.
Eentje in Afbaardistan en eentje in Zuid-Amerika. Want tussen Colombia en haar buurtjes is het flink hommeles. Komt door het platgooien van Raul Reyes. Het FARCtotum dat kortgeleden verantwoordelijk was voor de uitlevering van een aantal gevangenen. Voor het oog van de camera's. Plotseling leken die linkse flikkers aardige gasten en hun strijd voor een socialer Colombia valide. Erger nog, na die uitlevering werd er fanatiek verder onderhandeld over de hoognodige verhuizing van Ingrid Betancourt. Ondermeer met volgelingen van pauvre con Sarkozy. Dat zou de populariteit van de FARC nog verder omhoog krikken en dat vond het regime in Bogota niet aangenaam. Vraagje aan Washington: kunt u voor ons even traceren waar die klootzak van een Reyes zich ophoudt? Geen probleem. Reyes onderhandelde namelijk via een mobiel. Eitje. O, zit ie net over de grens van Ecuador? Geen probleem. Nog een eitje. Een helicoptertje erboven. Een paar raketten op dat kampje. En wat nog leeft laat je afmaken door een clubje Colombiaanse rausdausers. Daarbij vind je natuurlijk een laptopje, waaruit zonneklaar blijkt dat de FARCentjes van plan waren een dirty bomb in Bogota te laten ontploffen. Vind je bewijzen dat die verrekte FARCentjes in de steun lopen bij prez Correa van Ecuador. En dat die idioot van een Chavez drie tonnetjes had betaald voor vrijlating van de gijzelaars. Die berichten laat je triomfantelijk rondtoeteren door de mainstream pers en klaar is Keeso. Nog leuker, Venezuela en Ecuador sturen troepen naar de grens met Colombia. De patient in het Witte Huis laat meteen weten dat ie achter Colombia staat en het kan zomaar zijn dat binnenkort de brand erin gaat.
En wij? Nou, Jan Peter Klootviool kan een for your eyes only verwachten uit Washington. Of ie rapido de faciliteiten op Aruba uitbreidt en onze VOC-macht ter plekke wil inzetten bij de gerechtvaardigde strijd tegen de terroristas met hun Bolivar-Koran. Toch niet gek voor een land ter grootte van een postzegel. Stay tuned.

  • Datum: .