woensdag 5 december-2012
In 1969 kregen de jongens en meisjes aan de rechter zijde van het polletieke centrum bij onze oosterburen een hartverzakking. Voor het eerst na de oorlog kregen ze te maken met een socialistische Bundeskanzler. Willy Brandt. Dat voorspelde niet veel goeds. En waarvoor ze al bang waren kwam het jaar daarop al uit. Willy wilde de Siberische kou tussen de Bondsrepubliek en de landen van het Warschaupakt wat uit de lucht te halen en was daarom bereid de grens met Oost-Duitsland te erkennen. Een aantal sleutelfiguren binnen de landelijke CDU en de Beierse CSU vond die toenaderingspoging drie keer niks en veegde een flink stel ouwe Gestapo- en SS-figuren aangevuld met wat adellijke prollen bij elkaar voor de vorming van Der kleine Dienst. Een eigen geheime smurfenvehikel om die socialistische mafketel binnen no time te torpederen. Daartoe peilden zij ondermeer de mening van Henry Kissinger. De toenmalige rechterhand van de Amerikaanse president Nixon en bekend Schreibtischmörder van linkse regimes in de wereld. Dear old Henry, een Bilderberger van het zuiverste water, bleek ook in het Duitse geval niet echt afkerig van een Putsch, al voorzag hij wel de nodige eilie daarna.
De dienst kwam onder leiding te staan van Hans Christoph von Stauffenberg, een neef van de man die in 1944 samen met een groep mede-officieren probeerde Adolf een voortijdige begrafenis te bezorgen. Voor de broodnodige poen zorgde een ouwe bekende: prins Casimir Zu Sayn-Wittgenstein. Telg uit een familie die nauwe banden onderhield met ons Koninklijk Huis. Casimir was exact in diezelfde periode ook beheerder van de Staatbürgerliche Verein. Een club met een wanstaltig vet spaarvarken in Liechtenstein, dat door de eerste naoorlogse kanselier Konrad Adenauer op de wereld was gezet om zwarte poen van Duitse bedrijven op te slokken en een deel daarvan te gebruiken om rechtse partijen te stieken aan de vooravond van allerlei verkiezingen (1).
Hoe boud is het om te veronderstellen, dat Casimir uit dat potje ook Der kleine Dienst van de nodige kluiten voorzag? Niet boud. Tot nu toe hebben de Duitse en Britse mainstreamvodden die connectie nog niet gelegd. Maar wie weet hebben we ze bij deze op een idee gebracht. Een kleine dienst is nooit weg.
(1) Zie voor een diepgaande reportage over deze materie het artikel "De CDU-affaire" op de site van de Morgenster.
- Datum: .