Boem (003)

02 april 2017
Hits: 469

zondag 27 november-2011
Nu we het toch even hebben over een vliegtuig dat in brokjes uit de lucht komt vallen (1), in december 1988 gebeurde dat ook boven Lockerbie. In plaats van met de Kerst thuis te zijn om de geboorte van JC te vieren, maakten de inzittenden kennis met zijn vader in rusthuis De Hemel. Na gerotzooi met bewijsstukken, het laten verdwijnen van een intrigerende koffer, het stiekem betalen van de belangrijkste getuige en meer van dit soort uitvindingen ten behoeve van pretpark Zeist, wisten de Britse en Amerikaanse secretsmurfen Libiƫ de Edgar Davidspiet in de gleuf te duwen.
De inside story van DIA/DEA-agent Lester Coleman verdween naar de achterste lobben van ons lange termijngeheugen. Die story draaide om een stel Amerikaanse dienstkloppers die ook tot de 270 slachtoffers behoorden. Zij zouden het bewijs hebben gevonden, dat de CIA betrokken was bij een hero-lijn tussen Libanon en de USSA. En wie Libanon zegt, zegt Hezbollah of Palestina Vooruit en struikelt vervolgens over een rijtje losse Iran-Contra tegels. Vandaar dat hogerhand zou hebben besloten de hele boel maar op te blazen. Geen getuigen, geen verhaal. Onschuldige slachtoffers? Die vallen elke dag bij bosjes.
Coleman zeilde de petoet in en kreeg geen gelegenheid om voor de kadi zijn verhaal uit de verpakking te wurmen. Een andere insider trok net zijn stappers aan om naar het Congres te vertrekken voor het afleggen van zijn Iran-Contra getuigenis toen hij heel comfortabel een beroerte kreeg. Kort daarna zweefde ook hij richting De Hemel.
Wie dat was? William Casey, de ouwe baas van de CIA ten tijde van de regering Reagan/pappa Bush.
Inmiddels wordt in Libiƫ momenteel druk gesleuteld aan Saif Khadaffi en de twee voormalige grote secretmurfen Dorda en al-Sanussi, om ze eindelijk de "waarheid" te laten vertellen over Lockerbie. Want als je een verhaal verzint moet je het goed doen.
Btw: wat was vorig jaar november eigenlijk de toedracht van het verongelukken van Aero Caribbean vlucht 883 in de Cubaanse provincie Sancti Spiritus of all places? De zwarte doos (sorry) was teruggevonden en toen? Iemand?

1. Zie aflevering 6 van de serie "Cuba Libre" van gisteren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 469

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch