Skip to main content

Billions and centuries (004)

02 april 2017
Hits: 557

donderdag 23 april-2009
Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt Sir Allen Stanford in staat van beschuldiging gesteld. Voor het in elkaar hangen van een Ponzi-scheme en het wegmoffelen van pakembeet 8 miljard dollar. En mogelijk ook nog voor het witwassen van ondeugende pegels uit Rusland en Mexico. Volgens Sir Allen is het allemaal gelul in de ruimte. En mocht er al wat poen weg zijn, dan moeten de stropdassen en mantelpakken van de SEC en de FBI bij James Davis wezen. Het dagelijkse baasje van zijn imperium. Een nummertje waterboarden of zo en James wil wel zingen.
Dat laatste brengt ons zonder enige brokken bij de CIA. Even een zeer recent tikkietakkie daarover tussen Scott Cohn (een collega van ons bij het Amerikaanse teevee-vehikel CBNC) en de geschraapte peentjes zwetende bankier, die door zijn omgang met hoge mieters in bijvoorbeeld Latijns-Amerika, Europa en Afrika volgens Scottie toch donders interessant moest zijn voor de luitjes in Langley.

"Scott: Iemand in uw positie zou heel nuttig kunnen zijn voor de Amerikaanse autoriteiten om uit te vinden wat er speelt in landen als Venezuela. Kan u mij zeggen of u in die context een of andere rol heeft gespeeld? Heeft u de Amerikaanse autoriteiten geassisteerd?
Allen: Heeft u het over de CIA?
Scotte: U mag het zeggen.
Allen: Daar ga ik niet over praten.
Scott: Waarom niet?
Allen: Ik ga daar gewoon niet over praten.
Scott: Is mijn premisse juist dat iemand in uw positie nuttig zou kunnen zijn voor mensen die willen weten wat er hier en daar speelt?
Allen: Uhhh ... Ik heb daar niks zinnigs aan toe te voegen.
"

Intrigerend. Waarom zegt Sir Allen niet gewoon dat ie geen moer met de CIA te maken heeft gehad? Maar dat zegt ie niet. Dus weten we nog niks, maar de suggestie is duidelijk. Jammer is wel dat meneer Cohn niet vraagt naar andere contacten van dat allooi. Want als je interessant bent voor de CIA, dan ben je dat ook voor concurrerende buitenlandse firma's.
Zo hebben wij in aflevering drie van deze saga al eens gewezen op Allen's sponsoring van de Herzliya Conference. Een jaarlijkse Israelische topconferentie waar ook met zorg gekozen gojs uit bevriende landen hun zegje mogen doen over de ontwikkelingen in de wereld cq. het Midden-Oosten. En nou kan sir Allen op zijn keurig gecoiffeerde hoofd gaan staan, maar als ie die Conference sponsort heeft ie op zeker ook luitjes van de Mossad in zijn klapper staan. Mocht het dus tot een strafproces komen, dan lopen zowel de betrokken beffen als sir Allen op eieren. Respectievelijk uit de supermarkt aan de George Washington Memorial Parkway in Langley en die aan de Koning Saul Boulevard in Tel Aviv. Wordt nog heul spannend. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Billions and centuries