Zucht

09 december 2015
Hits: 344

Oeps, meer dan 50 analisten van de Amerikaanse Defense Intelligence Agency (DIA) hebben klachten ingediend bij de Inspectie van het Pentagon met als reden dat hun analyses van de Islamitische Staat (ISIS) zijn bijgekleurd door hogerhand. Zodat een positief beeld geschetst werd van de effecten van de Amerikaanse politiek ten opzichte van ISIS en soortgelijke groeperingen in Syrië en Irak. De analisten zijn pessimistisch over de resultaten van de militaire inspanningen. Dat komt hogerhand niet uit, vandaar de ingrepen. Goh, dat komt bekend voor, Irak 2003 al vergeten?
Ondertussen zijn de VS ook “bezorgd” over de Russische wapenleveranties aan het bewind van Assad in Syrië. Tenminste drie vrachtvliegtuigen zijn daar geland met wapens. En die zouden wel eens gebruikt kunnen worden tegen de niet fundamentalistische gewapende oppositie. Nou lijkt die oppositie toch vooral te bestaan in het denken van de VS, niet echt op de grond in Syrië. Dan zal het bericht dat Iraanse troepen Assad een handje helpen tegen ISIS wel helemaal schuim op de bekken in Washington brengen.
Ondertussen meldde de Oostenrijkse minister van Defensie dat sinds januari 2014 meer dan 3200 transporten van mensen en materiaal van Navo-lidstaten door Oostenrijk richting Oost-Europa en de Oekraïne hebben plaatsgevonden. Maar ja, dat zijn “wij”, dus dat is OK. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 december 2015
Aantal keren bekeken: 344

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch