Onvastgoed (001)

01 maart 2017
Hits: 447

donderdag 10 juni-2004
Kijk, als je heel veel poen hebt zoals Frank Zweegers wordt Nederland al gauw te klein. En dan wijk je uit naar Monaco, Saint Tropez en Londen om je in te likken bij andere echte rijken der aarde. Ga je natuurlijk niet vertellen dat je familie uit Goirle komt of all places en dat zij vermogend is geworden via de handel en fabricage van landbouwmachines. Voor je het weet gaan die rijke stinkers denken dat je vroeger op een aardappelrooier hebt gezeten en dat is dodelijk voor je tere reputatie. Je kan natuurlijk wel een beetje opscheppen over je onroerendgoeden je IT-belangen. En dat je zakenpartner een dubbele naam heeft (Eyk De Mol van Otterloo) en tot de financiële elite van Boston behoort is ook nooit weg. Maar elk voordeel hep zijn nadeel. Als je je in die kringen ophoudt kom je ook linke lieden tegen. Zo hoorden wij onlangs dat een lid van Frankie’s aanhang zaken zou hebben gedaan zonder belasting te betalen en aangekochte spullen op naam had laten zetten van een meneer Brouwer. Piet Belasting zou daar knap pissig van zijn geworden. U kent ons nu zo’n beetje. We konden het gewoon niet laten om die meneer Brouwer een mailtje te sturen dat alsvolgt luidde:
“Geachte heer,
Ons is ter ore gekomen dat de belastingdienst onlangs een inval bij uw onderneming heeft gepleegd. Volgens onze bronnen zou de dienst geïnteresseerd zijn geraakt in de zakelijke activiteiten van een der “vazallen” van de heer Zweegers waarover hij geen belasting heeft betaald en waarbij hij u als eigenaar van de aangekochte spullen opvoerde.
Wij zouden graag willen weten of dat bericht op waarheid berust. Zo ja, over welke spullen en welke bedragen wij dan spreken. Dit in verband met een voorgenomen publicatie op onze website.
”
Oh jee, we hebben nog vergeten te melden dat meneer Brouwer de directie voert van vastgoedonderneming Breevast, die deel uitmaakt van de snoepwinkel van Frank en Eyk. Antwoord gekregen? Nee, nog niet. Maar zo’n stilte is meestal veelzeggend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 447

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch