Van Estoril naar Zandvoort (086)

zaterdag 26 maart-2011
In deze serie zijn al heel wat rijke stinkerds en machthebbers voorbijgekomen die zich schuldig hebben gemaakt aan koterhopsen zonder dat ze daarvoor voor de kadi werden gesleurd. Frits Salomonson, Job de Ruiter, Joris Demmink, Ed van Tijn, Elio di Rupo, de jongens van Lippens, om eens wat te noemen. Op 26 juli 2010 maakten we ook melding van de Amerikaanse hedgefund-miljardair Jeffrey Epstein. Net als Silvio B. houdt vriend Jeffrey van de bunga bunga met zeer jonge heuveltjes. Zo kreeg hij eens drie Franse meisjes van 12 jaar voor zijn verjaardag en kocht hij een 14-jarig meisje weg van een stervensarme Bulgaarse familie. En niet om ze een universitaire opleiding te bezorgen. Ze maakten deel uit van een contingent kalfslapjes dat volgens de FBI het aantal van veertig in ieder geval ontsteeg.
Hoe lullig het ook was, het OM in Florida zag zich naar aanleiding van al die FBI-rapporten genoodzaakt om Epstein te vervolgen. Normaliter was hij rijp voor 10 tot 20 jaar bajes en wat hem daar verder wachtte kennen we uit allerlei ruige films. Maar wat kreeg ie uiteindelijk na enorme druk van buitenaf en een reeks van smerige kunstjes? Dertien maanden in een prettige omgeving met wat luxe gaas. En uiteraard kon hij overdag lekker verder hedgen en gasten ontmoeten als prins Andrew, Bill Clinton en meer van dat soort invloedrijke luitjes.
Kennelijk voelde het OM zich stevig in het kruis gewoeld met deze uitslag van het proces. Ook al omdat er zich steeds meer dames meldden die in hun prille jeugd een encounter of the first kind met Epstein hadden gehad. Maar Jeffrey strooide tijdig met een paar meloenen en de bui trok over. Einde van de Epstein-story? Nee, niet helemaal. Het OM heeft onlangs namelijk ook andere berichten in de gleuf gekregen. En die duidden op massaal witwassen en andere verboden salto's op financieel gebied. Niet dat Jeffrey daar meteen wit om zijn neus van zal worden, maar waar rook is is vuur of een meltdown. Dus wij blijven kleven. Stay tuned.

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 481
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch