Nette mensen (001)

06 april 2017
Hits: 462

maandag 2 december-2013
Vort met de geit. Nu het E-woord de laatste tijd alweer een paar keer is gevallen (1) en een lustrum zo langzamerhand nadert kruipen we nog maar weer eens op de achterbank van Jan, Carel en Henk. Vooral omdat ons nog steeds een paar dingen storen. Praten we niet eens over de indertijd in ongerede geraakte tapes van deze drie smurfen van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dat zijn we wel gewend bij heikele zaken (2). Nee, wij zouden woestgraag willen weten wie Willem Endstra allemaal bedoelde met de “nette mensen”, die blijkens zijn uitspraken de poen bewaarden die hij onder druk van Willem Holleeder cs. naar ze overmaakte. Even een kontje:

"Endstra: Nou ja, wat ik al zeg: ze hebben dus een aantal zeer nette mensen die ik ken, die worden als een soort stroman gebruikt. En ik weet zeker dat ze dat niet vrijwillig doen”.

Nog maar een kontje:

"Endstra: Nou ik maak alles gewoon netjes over naar hem. Naar nette partijen.
CIE-er: Ja, naar John.
Endstra: Naar John of naar andere mensen
”.

Welke John? John de Mol? De mediaman, die de deur op een kier zou hebben gezet nadat ie te horen kreeg dat de kidnap van zijn zoon verijdeld was. Of ging het om John Wijsmuller? De ouwe baas van de disco Voom-Voom, waar toute Amsterdam uit zijn dak ging en zijn Paki-gap Mushtaq Malik danste met de Deense koningin Margaretha. Hoe net wil je het hebben? Laten we nog even voor wat het is. In ieder geval is er sprake van meerdere nette partijen. Terwijl wij door het OM in wezen zijn opgescheept met één nette verdachte, die stijf blijft ontkennen maar inmiddels wel het cassatiehok is ingejaagd. Raar. Vooral omdat de naam van deze verdachte nergens op de tapes voorkomt. Bovendien gaat het daarbij om het luttele bedragje van 17 meloen en er zijn tegenswoordig feestjes die duurder kosten. Kortom waar is de echte poen gebleven? En wie is erop gaan zitten? Gaan we naar neuzen. Stay tuned.

(1) Zie de serie “Antillen Vice Versa”.
(2) Zie “Goed getapt is het halve werk” van afgelopen vrijdag.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Aantal keren bekeken: 462

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch