Skip to main content

Zwabberende ballen (001)

20 maart 2015

maandag 12 juni-2006
Tussen de steekpassjes en stifjes even aandacht voor een groeiende affaire. Gaat over Rob van de Rhee. Een zakenman uit de Via Maistra in het Zwitserse La Punt, die al vaker onze kolommen heeft geteisterd en die we tot nu toe de benefit of the doubt hebben opgespeld. Maar een Fecundootje en een Sudtourtje verder beginnen we zo langzamerhand te beseffen, dat we misschien wel een bord voor onze kop hebben gehad.
Aanleiding is een exposé dat we kregen toegestuurd over een nieuwe film noir waar vriend bij Van de Rhee betrokken is en die op een dag in februari  van dit jaar in de roulatie kwam. Toen parkeerde de hoofdpersoon zijn dure BMW voor het kantoor van Aether Arcus in Zaltbommel. Een bedrijf dat ons de geneugten van draadloos internetten aanbiedt. Eenmaal binnen presenteerde Robbedoes zich bij de bedrijfsleiding als een succesvolle ondernemer, die in 1998 een klapper had gemaakt door zijn internetbedrijf Capitol Online aan KPN te verpatsen. En wees eerlijk, klappers zijn het zout in de pap van de ondernemers. Maar dan liefst pap zonder fiscale klonters. Vandaar dat Rob in Zwitserland was gaan wonen en een zakelijk adresje in Libanon uit de lamp had gepoetst. Piet Fiscus kon de boom in. Aldus geëquipeerd was ie op zoek naar nieuwe klappers. En waarom niet op bekend terrein: het internet.
Van de Rhee had daartoe in Luxemburg de holding Telpro Communications SA op de wereld gezet om het merk Nowurtalking op de Europese markt te introduceren. Een onderneming met een outdoor wireless VOIP (Voice over IP) gebaseerd op WiFi in de etalage. Hij had daarvoor al een meloen euro bij mekaar gegrabbeld en op korte termijn zouden nog ettelijke meloenen volgen. Zei die. Oh, en binnen onze landsgrenzen had ie al de projectgroep Atrix Mundi BV, handelend onder de naam Telpro Nederland, gekocht. De bestuurder van deze BV was Alpha Invest BV en die werd weer bestuurd door Aufisco BV. De hele kluit was gevestigd op het adres Laan Copes van Cattenburgh 52 in Den Haag en zelfs iemand met een volle bak prut in zijn neusgaten is in staat om een bekend geurtje te ontwaren.
Waarom klopte onze Rob bij Aether Arcus aan? Nou, omdat dat bedrijf over uitstekende contacten in het telecomwereldje beschikte, over het grootste draadloze netwerk in Nederland en over een flinke portie know-how op het gebied van draadloos internet. En vooral dat laatste was niet onbelangrijk, omdat het idee van wireless VOIP technisch nog niet op poten stond. Maar wat niet is kan uitgevonden worden, niet waar?
Om de hand aan het roer te houden bij de onwikkeling en de verkoop van het nieuwe product wilde Van de Rhee Aether Arcus graag met huid en haar overnemen. De intentieverklaring was een fluitje van een eurocent. Telpro zou zorgen voor de financiering van de verdere uitbouw van het netwerk en Aether Arcus zou zich het snot voor de ogen werken om Nowurtalking op de markt te zetten. De deal kon met vijf vingers in de slurf worden gerealiseerd, want de man van de Capitol-klapper en de fameuze BMW had een zootje goeie kennissen bij de ING, de Nationale Postcode Loterij, de IBM, etcetera. Zei die. Dus de toekomst was met meloenen geplaveid. Dachten ze bij Aether Arcus. Maar al gauw begonnen de ballen te zwabberen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2015
Zwabberende ballen