Skip to main content

Vraagje gemist (003)

09 april 2017

vrijdag 5 december-2014
Wat zo'n artikeltje over “Hoe heurt het” van Jort Bretels al niet kan losmaken (1). Heel smakelijk allemaal. Gaan we eerst even terug naar de serie “Tussen beffen en piraten” uit 2011. Wij serveerden daarin dampende info over ene Duco Q. of eigenlijk Duco K., die in Utrecht een nering dreef in exquise wijnen en Illy koffie, maar ook niet terugschrok voor de handel in verwarrende middelen en valse kunstwerkjes. Dit mede in connectie met de bijbusiness van zijn broer, die het nobele ambt van bef uitoefende, en de schalkse activiteiten van de twee Bertjes. Naar wij nu vernemen zouden onze toenmalige publicaties geleid hebben tot het directe congé van Ducalo bij de koffie- en wijnshop. En dat doet ons leed, want met onze digitale pianolavruchten hebben wij niet de bedoeling om iemand brodeloos te maken. Onze welgemeende excuses daarvoor Duco.
Dan naar de revelaties van eergisteren. En dan met name die over de alternatieve reizigers die een tripje naar Zweden ondernamen met in het pack op hun back de ondeugende spulletjes van de twee Bertjes. Nou was er wel eens een die het onderweg benauwd kreeg en die spulletjes ergens dumpte.
Bij een van die gevalletjes werden ze weggestopt in een treinwagon en geloof het of niet, maar op een nacht waarde op het emplacement van station Groningen antiquiteitenhandelaar M. rond (2). Samen met zijn vriendin Annelies. Op zoek naar de verborgen schat. Of ze hem gevonden hebben vertelt de sage niet, maar kijk er niet van op als je zo'n scene terugvindt in een boekie van Simon de Waal.
Nog een nieuwtje. De twee Bertjes, van wie er een een exportfirma in China heeft opgetrokken, zouden het oog hebben laten vallen op een grandcafé in Bussum. Een tikkie verlopen, maar in hun ogen uitermate geschikt voor hun plan om hun entree te maken in het Hilversumse mediawereldje. Samen met iemand die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in Hilversum. Naar verluidt zou het in eerste instantie gaan om een programma à la Harry Mens in elkaar te draaien. Maar dan beter.
Moet niet al te moeilijk zijn. Het grandcafé zou eigendom zijn (geweest) van ene B.. Een meneer die een flinke hoop poen heeft verdiend in de beveiligingsbranche en een goeie vriend was Arthur Docters van Leeuwen met wie hij af en toe de Larense roze vleesgelegenheid Boccaccio frequenteerde (3).
Vriend B. had na zijn bloeiende carrière in de veiligheidssector wat tegenwind gekend. Hij had flink wat van zijn verworven kapitaal in buitenlandse stenen belegd. Dat is op zich erg fijn, maar wel onhandig als je wat cash nodig hebt en je die stenen tegen een gezellige prijs wil verkopen. En dan waren er nog de problemen met zijn koters. Voor de dagelijkse verzorging van zijn dochter is ene Frank K. aka Frankenstein uit Zandvoort in het krijt getreden. En moet je daar blij om zijn. Ach. Zucht.
En dan zijn stamhouder. Die raakte aan de Witte Neus en werd naar een afkickjoint in Zuid-Afrika overgeheveld. Of het een onlosmakelijk met het ander verbonden is weten we bij god niet, maar onze B. schafte daarna zelf ook een afkickhol aan. Op de Veluwe. Een hol dat tot de kostbare verworvenheden van de in het Kelderwereldje niet onbekende Donnie S. zou hebben behoord. Inmiddels zou hij zijn Veluwse kliniek alweer weg hebben gekickt. Eén probleempje: de koper zou nog niet hebben betaald. Kortom, je wil je grandcafé graag voor een redelijk bedragje kwijt aan de Bertjes en hun mediakanjer om nog een paar centen in je zak te hebben. Stay tuned.

(1) Zie deel 2 van 3 december 2014.
(2) Bij hem zou Bertje D. zijn carrière in de antieke broddels zijn begonnen.
(3) Zie ook aflevering 271/b van de serie Octopussy dd. 24 september 2006.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Vraagje gemist