Skip to main content

Nu Pappa pakken (003)

09 april 2017

zondag 17 februari-2013
10 februari 2012. Het Italiaanse dagvod Il Fatto Quotidiano flikkert het bericht naar buiten dat paus Bennie binnen een jaar gekeeld zal worden. Het put zijn wijsheid uit een anonieme brief in het Duits (!) die op 30 december 2011 bij verschillende hoge rokken van het Vaticaan in de gleuf was geduwd. Met het dringende verzoek hem niet onder de neus van Bennie te duwen.
Het alarmerende epistel maakt melding van een entrenoetje tussen aarsbisschop Paolo Romeo van het Siciliaanse Palermo en een paar Italiaanse zakenpiefjes tijdens een bezoek aan Bejing in november 2011. Daarbij kondigde Paolo met zoveel overtuiging aan, dat pappa binnen een jaar het dodelijke zebrapad zou worden overgeholpen dat bij zijn gesprekspartners geen enkele twijfel meer bestond over het bestaan van een complot in die richting.
9 februari 2013. Vier langrokken die dagelijks een frisse duik namen in de poenzee van de Vaticaanse bank (IOR) worden officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het witwassen van meloenen euro's. Een klein jaar daarvoor was hun hoogste baas Gotti Tedeschi al op de stoep gezet omdat die op het punt stond Brussel een inkijkje te geven in de IOR-keuken. Nou had ie zichzelf een aardige firewall verschaft (1), maar desondanks sliep hij sinds zijn ontslag toch wat woelig. Begrijpelijk, want die meloenen waren ondermeer afkomstig van Matteo Messina Denaro's avontuurlijke familie op Sicilië. En niet voor niets is de omerta zowel voor het Vaticaan als de mafia heilig.
Nee, 2012 was een klotenjaar voor Bennie's sin city. De walls van de IOR dreigden weer eens down te tumbelen. En niet alleen door het gelazer in Sicilië, maar bijvoorbeeld ook in Milaan, waar JPMorgan een zwartgeldsluis naar Duitsland onklaar maakte (2).
11 februari 2013. Paus Bennie aka Joe de Rat gooit de bijl erbij neer. Beter levend verder mummelen op een achteraffie in het Vaticaan dan iets verkeerds in je thee te krijgen en met pomp and circusstances te worden afgevoerd naar de hemelpoort. Kwestie van kiezen. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje “Straf (2)” dd. 14 juni 2012.
(2) Zie het artikeltje “Bennie, Winnie en de poen” dd. 25 mei 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Nu Pappa pakken