Octopussy (405)

Hits: 604

maandag 6 juni-2011
Heino. 20 december 2010. Belt een vrouw naar de politie. Ze is in paniek. Ze zegt dat ze wordt bedreigd met een wapen. Ze belt vanuit huisje 52 in recreatiepark Old Heino. Er zijn ook kinderen binnen.
Niet lang daarna verschansen een paar OT-smurfen zich in een paar nabijgelegen bungalows. Een paar uur later verschijnen vier burgerauto's met ninja-smurfen voor de poort, even later gevolgd door 24 collega's van de ME. Boven de actie die volgt wentelt een wiek. Deuren en ramen sneuvelen. Een meneer wordt gearresteerd. Een wapen gaat in een plastic zakje mee naar het bureau. De rust keert weer.
Een regionaal dagvod weet te melden dat het zou gaan om een gijzeling. De meneer in kwestie was ene Rob V. Een 51-jarige onverlaat die al eerder met justitie in aanraking zou zijn geweest. Verder geen details.
Nou, een paar van die details zijn bij ons terug te vinden in deze serie. Het ging namelijk om R.V. Een avontuurlijk ondernemer die in het verleden in verband werd gebracht met handel in verwarrende middelen, het investeren van irregulier verkregen poen, gokken, de exploitatie van glijhuizen en meer van dat moois (1). Daarnaast zou vriend Robbie op sexgebied dezelfde slordige afwijkingen vertonen als Dominique Strauss-Kahn. Tot nu toe is hij daarmee weggekomen, maar als de tekenen niet bedriegen komt daar binnen afzienbare tijd verandering in.
Overigens komt onze Danny de Vito uit de polder op 23 juni voor de kadi. Komen we er eindelijk achter waar al dat smurfgedruis op 20 december vorig jaar nou voor nodig was. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 267 tot en met 278 van deze serie op de Followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 604

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch