Skip to main content

Malle ware (002)

09 april 2017

woensdag 31 juli-2013
We waren al zo blij dat we het hadden. Software, waarmee het gierend groeiend gilde van V-Männer und Weiber die dagelijks over ons waken terroristen en ander fout gebroed uit de massa kunnen pikken. Gewoon door hun smoelen te vergelijken met die van al geregistreerde klotenklappers. Of je dat een veilig gevoel geeft als je op weg bent naar een wedstrijd van Ajax of naar de buurtsuper voor een pak melk in de reclame.
Die baanbrekende beveiligingsrommel wordt ondermeer op de markt gesmakt door het Britse nerdbedrijf NEC IT Solutions en zowel de cliëntele als de aandeelhouders schijnen er blij mee te wezen. Maar bij NEC zijn ze verder niet met hun handen bij hun gulp blijven zitten. Zij verzonnen in het verlengde van bovenstaande vinding iets leuks voor het personeel van winkels en horecagelegenheden uit de duurdere zonnebrillensector.
Om het bij Groot-Volendam te houden. Stel, er komt een wereldster als Patty Brard bij je binnen of de koningen van de vaderlandse behangselmuziek Nick en Simon en je herkent ze niet. Dat kan natuurlijk niet. Als zulke kanjers tussen de bullen gaan zitten grutten of aanschuiven voor een koppie leut is het goochem om ze wat extra aandacht en warmte te geven. Want zulke grootheden zijn ook maar stervelingen en wie weet komen ze terug in je winkel of nog gezelliger, ze worden habitué.
Mooie reclame en bovendien scheelt dat meteen in de verkoop, want sterren van dat kaliber kijken niet op een muntje van 20.
Dus wat heeft NEC nou gedaan? Dat heeft ons verrast met een programmaatje waarmee het domme segment onder het personeel meteen wordt gealarmeerd als een beroemdheid zijn tenen over de drempel duwt. Een beschaafd stroomstootje of een bescheiden bliepje in een van de buizen van Eustachius. Opdat de klungels in de alertmodus komen en als een Bolt controleren wie er nu weer aan belangrijks binnenkomt. En mocht Patty zich al een paar dagen niet hebben geschoren of Nick en Simon zich hebben vermomd als de standup comedians Rutte en Samsom, maakt geen flaus aus. De nieuwe NEC-gadget kijkt daar dwars doorheen. Wat gaan we met zijn allen toch geweldig vooruit hè? Fantastico.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017