Follow the leaders (003)

zondag 25 april-2010
Als er een plek is op aarde waar Gerard Bouman, de grote smurf van de AIVD, zijn oor of zijn twee oren te luisteren kan leggen om ons te behoeden voor een gebaarde actie rond de Martinitoren, de Noord-Zuidlijn of de Efteling is 't Georgië. Het land van de in de States opgeleide Mikhail Saakashvili. En niet te vergeten zijn Zeeuwse meisje. Een asset die zelfs onze tante Truus had kunnen aanbevelen en die heeft nooit kunnen doorstuderen omdat thuis de koeien gemolken moesten worden.
Nu we het toch over de gepatenteerde Georgische stropdassenvreter hebben, hij had vandeweek weer wat nieuws te boeren en de mainstream publiceerde er meteen weer flink op los. Mikhail's speurneuzen zouden een clubje buitenlandse onverlaten in een kruipruimte hebben gesodemieterd, nadat ze waren betrapt met een puntzakje verrijkt uranium. Rijp voor de verkoop. En waar kwam dat zakje vandaan? Uit dat gore Rusland. Via de afgescheiden provincies Abchazië en Zuid-Ossetië. Aanvullend vroeg onze democratische potentaat tussen voorgevel en botoxheuvels ook om meer Amerikaanse hulp. Zucht. Moskou ontkende en vroeg om bewijzen voor het hele verhaal. Tot nog toe zijn die uitgebleven. Zucht. Zucht.
Het beroerde is, dat Mikhail's speurneuzen misschien inderdaad op een firma zijn gestoten die geheimzinnig in de weer was met een puntzakkie verrijkt uranium, maar waarvan de directie niet vol zat met volbloed Ruskies. In dat verband herinneren wij ons nog als de dag van eergisteren een artikel van collega Gordon Thomas over deze vrolijke materie, waarin de vondst van zo'n zakkie met 5 gram verrijkt uranium werd gemeld in Parijs. Was afkomstig uit een centrale in de Oeral en de DHL via Kazakstan werd verzorgd door de Russisch-Israëlische mafiabaas Simeon Moglivich. Het pakketje bleek bestemd voor de Mossad-leden Loeb, Salfati & Ekwella, die reisden met papieren die waren verzorgd door de heren Robert Maxwell en Edmond Safra. Beiden geen vreemden in Tel Aviv en ook beiden op merkwaardige wijze richting Petrus vertrokken.
Nou het mooie, de zaak kwam indertijd aan het licht dankzij de toenmalige Nederlandse speurneuzenvereniging Intel-1. Gevestigd op het marinecomplex bij het Centraal Station, waar later nog een Somalische mevrouw tijdelijk werd ondergebracht, nadat ze Mohammed had geoliebolliseerd. Om de schade beperkt te houden verklaarde de Mossad-leiding schielijk, dat ze tot de aankoop van het nucleaire materiaal was overgegaan om het goedje van de markt te houden. Kan. Een beetje lullig was wel, dat het betrokken zakkie later stiekem via Schiphol naar Dimona verhuisde. En dat was niet om een handvol peertjes in Jeruzalem van stroom te voorzien.
Toegegeven, het is een gedateerd verhaal. Maar in de tussentijd is er geen spat veranderd. Gevoegd bij het feit, dat het sinds de mislukte aanval van Georgië op haar losgeschroefde gebieden in augustus 2008, de Mossad haar positie in het land van Mikhail en het meisje drastisch verstevigd heeft. Kortom, gefundenes Fressen voor onze Gerard. Kunnen wij tenminste rustig ons pilsie blijven pakken rond de Martinitoren en in de Efteling. En kunnen we in 2028 rechtstreeks van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-Zuid. Proost.

Follow the leaders

  • Hits: 266
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch