Zonnig

26 juni 2016
Hits: 736

Surprise. Vorige week werden we aangenaam verrast met het bericht dat het Britse pulpblad The Sun voor Brexit was. We zullen het over de inhoud verder niet hebben, maar The Sun zet wekelijks meer dan 1,5 meloen exemplaren weg. Heel wat minder dan vroeger, maar wat is er niet minder dan vroeger in die sector? The Sun is het eigendom van de Australische persmagnaat Rupert Murdoch, die zijn onderdanen binnen zijn imperium alle ruimte geeft om buiten de paden van het oirbare te rotzooien.
Hacken, afluisteren, chantage. Alles is geoorloofd. Nieuws is nieuws. Is overigens nooit een belemmering voor Murdoch geweest om ouwe neel te wezen met de groten der aarde. Zo struikelden wij vanochtend over dit artikel. Hoe Murdoch zijn entree maakte in het Witte Gekkenhuis toen Ronnie Reagan hoofdbewoner was. Je houdt het niet voor mogelijk. Roy Cohn!
De man die ondermeer het pedonetwerk opzette in Brussel dat zo'n formidabele rol heeft gespeeld bij de latere dramatische gebeurtenissen bij onse zuiderburen in de jaren zeventig en tachtig! (1) Een grens tussen boven- en onderwereld? Die is er niet. Het is net Schengen. (1) Zie voor dit stukje smerigheid ondermeer aflevering 100 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016
Aantal keren bekeken: 736

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch