Zoals de ouden zongen

29 juni 2017
Hits: 752

Het kon nog net. Vlak voordat ie voor het laatst de deur van het Witte Gekkenhuis achter zich dicht trok regelde Barack Hussein Obama de verkoop van 14 omgebouwde sproeivliegtuigjes aan Kenia.
Het land waar zijn roots liggen. Met die vliegtuigjes zouden dan die rakkers van Al Shabaab vanuit de lucht bestookt kunnen worden. Niet met Agent Orange by the way, gewoon met kogels en bommetjes. Buitenlandse Zaken gaf raprap toestemming. Ook en vooral omdat de leverancier van dit moois, L3, altijd zo trouw aan de Democraten had gedoneerd. Met name aan de Kennedy's en Heinz Kerry persoonlijk. En om niet te vergeten, de Clintons. Bij de 418 meloen dollar deal van die 14 kistjes werd een op dit terrein gespecialiseerd bedrijf, dat aanzienlijk goedkoper kon leveren luchtigjes gepasseerd. Kennelijk was een zo aanbeden openbare aanbesteding even niet aan de orde. Waarom? Lees en krab eens duchtig achter uw oren.

Op veel bescheidener schaal ontwikkelt zich in het land van de haantjes ook een schandaal. In januari 2016 organiseerde het Franse staatsontwikkelingbureau Business France in Las Vegas een zogenaamde French Tech Night. Dat wil zeggen, Business France had de organisatie van die night uitbesteed aan de publiciteitsreus Havas. Zonder aanbesteding. Voor een bedragje van 380.000 euro. De leiding van Business France berustte in die tijd bij Muriel Pénicaud, de huidige minister van Werkgelegenheid. En Muriel viel onder de verantwoordelijkheid van toenmalig minister van Economische Zaken en het stekkie van Bilderberg Emmanuel Macron, die uiteraard zou je haast zeggen persoonlijk acte de présence gaf op de night in Vegas. Een paar snuffelaars van het OM zijn ondertussen voorzichtig in de zaak gedoken. Om te kijken of alles kosher is verlopen. Les Poppys zongen het al indertijd "Non, non, rien a changé, tout tout a continué"

Klik hier om uw reactie toe te voegen
29 juni 2017
Aantal keren bekeken: 752

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch