Uithollingen overdwars (001)

dinsdag 29 april-2008
U weet wat Dyncorp is. Toch? Da's een Yankee-firma die je kan inhuren voor gevalletjes moord en doodslag als je militairen tekort komt of tekortschieten (doordenker). Hebben we al eens een paar dingetjes over gepubliceerd. Ondermeer over de attractieve handel in jongedames en het uitbaten van hoerenkasten, waarmee deze houwdegens zich tussen de bedrijven door bezighielden tijdens de grootscheepse etnische zuiveringen in voormalig Joegoslavie. Was indertijd een bult commentaar op. Vooral van de zijde van de VN. Maar daar weten ze net zoveel van het gewone leven als mevrouw Herfkens van blinde muren.
Eerlijk is eerlijk, dan heeft Annemarie Jorritsma het beter geschoten met haar voorstel om snollen naar Hoeroezgan te sturen. Om te voorkomen dat onze gezonde Hollandse jongens elke toevallig voorbijkomende boerka de berm inslepen en vervolgens al wippend de lucht invliegen. En dat weten ze bij Dyncorp ook. Daarom drijven ze in Baghdad's Greenzone een comfortabel glijbaanresort. Schijt aan de VN. Iedereen wist dat natuurlijk, maar door een lullig voorval is het nu openbaar geraakt. Ging zo.
Er werd een Dyncorper op een gevaarlijke missie gestuurd. Waarschijnlijk om van 1,2 meloen Iraakse dooien 1.200.001 te maken. Of nog een ietsje meer. Een haastklus. Normaliter krijgt zo'n gozer dan de beschikking over een gepantserd voertuig, want die Irakezen hebben de pest aan hun bevrijders. Met een beetje goeie wil kan je je daar wel iets bij voorstellen. Maar wat wil het geval? Er waren op dat moment geen gepantserde wagens voorradig. Die waren net ingezet om een ladinkje verse dames op te halen. Nood breekt wet, dus die Dyncorper kruipt in een blik op wielen om zijn haastklussie uit te voeren. U voelt hem al komen. Hartstikke dood. Zo zie je maar, het vlees wordt duur betaald.

Uithollingen overdwars

  • Hits: 258
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch