Rigide (009)

04 april 2017
Hits: 388

donderdag 12 september-2013
Een Obamageddon mag misschien net voorkomen zijn, het wil niet zeggen dat we de Nobelprijsvechter in het Witte Ziekenhuis nu voor 100 procent kunnen vertrouwen. Zo zei hij bijvoorbeeld dat de USSA niet langer de politieagent van deze aardkloot is. Nee, nee. Maar hij wil wel exclusief de Syrische remake van Adolf voor de Internationale Jurken in Den Haag brengen. Notabene het meest vooringenomen zootje dat op juridisch gebied op diezelfde aardkloot rondstruint. En dat terwijl de oorlog is begonnen toen Obomba samen met haar van Clinton de Al Schijthuisbaarden, die na het bezorgen van de Libische lente een beetje uit hun neus liepen te baggeren, het Damascuspad opstuurde. Zonder ze overigens van knappe spullen te voorzien, waardoor voornoemde baarden zich genoodzaakt zagen een wapenschuur in Benghazi leeg te halen. Jammer, daar sneuvelde een ambassadeur en wat voetvolk bij, maar dan moet je maar geen lullige spelletjes spelen.
Nee, we kunnen niet zonder politieagent. Vooral om te voorkomen dat het bij de uitverkoop in Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika een chaos wordt als de deuren opengaan. Neem nou die nieuwe winkel in Gwadar in Pakistan. Hebben onze Amerikaanse smurfen net voorkomen dat Iran samen met de Paki's een gaspijp naar die haven aanlegt, komen de Chinezen daar de boel weer versteren. Die blijken sinds kort aan een economische corridor te werken vanuit Xinjang (1) naar Gwadar, waarin een snelweg, een spoorweg en olie- en gaspijpen een plekje moeten gaan vinden. Eventueel in combinatie met die Iraanse gaspijp die nu een beetje verloren ligt weg te roesten. Gelukkig wonen er in Xinjiang heel wat luitjes van Turkse afkomst en ligt Gwadar in de Pakistaanse deelstaat Baluchistan, dat ineens ook de lentevlinders voelt. Dus dat corridorkarretje kan echt nog wel de woestijn in gereden worden. Maar dan moet je wel een politieagent hebben die dat karretje de verkeerde kant opstuurt. Weet Obomba ook wel. Maar het was nu even handig om ons woestijnzand in de ogen te strooien. Net Klaas Vaak, maar dan anders. Stay tuned.

(1) Voor wat uitbundigheden in Xinjiang raden we u aan de dienstlift naar ons archief te nemen. Komt u onder anderen Paul Rosenluller en John MacCain tegen. Echte koopjesjagers.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Aantal keren bekeken: 388

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch