zenuwachtige politici

zondag 10 oktober-2004
Uit Volkskrant Magazine van gisteren, zaterdag 9 okt: "Op tafel komt een gedicht van ene Joke Kaviaar, van internet geplukt. Het is een "Dis op het nietszeggend ik" bestaande uit 15 coupletten: Geef me kogels om te mikken/zodat niemand hoef te stikken (...) Word je boos Verdonk nu, bang?/ Nou dat duurt niet meer zo lang/want ik doe pang! En kijk je rillen/ Ik doe pang en kijk je gillen."
Verdonk: "Ik kende dit niet. Ik ga er over praten met mijn veiligheidsadviseur en zal aangifte doen als daar aanleiding toe is....
Ochgut, wederom die misplaatste arrogantie en neiging tot censuur. Netnu de manifestatie Stop Deportaties NU in de Groote Weiver te Krommenie op 23 oktober aanstaande is en er een boekje van Joke Kaviaar ("Paspoort Voor De Stateloze, op het punt staat uitgegeven te worden door Uitgeverij Het Zinkend Schip. Een aantal stukken van haar hebben eerder in Kleintje Muurkrant gestaan, zie onder andere de hierbovenbedoelde "Dis op het nietszeggend ik", "Groeten uit Holland" en bijvoorbeeld Stop de deportaties! Een statement tegen de stilte.

  • Hits: 300
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch