Shady (068)

donderdag 10 januari-2008
Zo langzamerhand beginnen we een beetje te begrijpen waarom Cook Serdijn onze e-mails onbeantwoord laat. Hij heeft er waarschijnlijk zwaar de pest in. Volgens onze uiterst betrouwbare bronnen zou Cook namelijk in opdracht van ome Loek Janssens drie bescheiden cruiseschepen bouwen. Die had de Golden Lilyspeculant uit Ridderkerk op voorhand al voor vijf jaar verhuurd aan Carnival Cruise Lines in Miami. Dat was ook de reden waarom Yako bij Serdijn een kantoorruimte betrok. Korte lijntjes zijn de beste.
Op een kwaaie dag was er verdorie ingebroken bij Yako en alle computers waren foetsie.
Fuck. Order naar de Filistijnen. Yako naar de Filistijnen. Loek naar de Filistijnen. En Cook zat met een stel onbetaalde rekeningen.
Overigens is het de vraag of die deal met Carnival wel helemaal kosher was. Want we hebben het hier wel over de grootste cruise- en drijvende gokonderneming ter wereld. In 1972 opgetrokken door de Israelier Ted Arison, wiens spaarvarken aan het eind van de rit in 1999 gevuld was met een bedrag tussen de 6 en 10 miljard dollar. Kijk, dat is nog eens goed boeren. Ted had zijn poen overigens niet alleen bijmekaar gesprokkeld in de cruise- en gokbusiness. Hij deed ook aan stenen stapelen en sinds 1997 was hij via Arison Investment in wezen ook de grote baas bij de Bank Hapoalim. En we hebben aan een eenvoudig baasje als Grijpman Groenink gezien hoe lekker zo'n positie is om je varken te vullen. Verder was Ted een gappie van zowel Bibi Netanyahu als Ariel Sharon. High society dus allemaal en met alle respect, maar wij zien niet zo scherp hoe vriend Loek op dit niveau kon meeblazen. Ook al ging het dan om de erven van Ted. Maar dat zal Cook Serdijn vermoedelijk allemaal een rookworst zijn. Hij zit met een strop en daar word je nou eenmaal niet vrolijk van. Stay tuned.

shady

  • Hits: 336
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch