Van Estoril naar Zandvoort (076)

maandag 26 juli-2010
Naam: Jeffrey Epstein. Status: eigenaar van het hedgefund Financial Trust Company. Geschat vermogen twee miljard dollar. Vriend Jeffrey bezit dankzij zijn geschuifel met poen onder anderen optrekjes in New York en Palm Beach, een privéjet en een eilandje dat onderdeel uitmaakt van de Virgin Islands. Dat laatste is haast ironisch. Want Jeffrey houdt erg van wippen met minderjarige meisjes. "Hoe jonger hoe beter", aldus onze Amerikaanse kindervriend.
Een paar jaar geleden roken smurfen zijn pedofiele spoor en gingen op jacht. Ze vonden in totaal 17 minderjarige meisjes die zich door Jeffrey op allerlei manieren hadden laten bezoedelen. Later vond de FBI er nog veertig. Het ging niet alleen om Amerikaanse meisjes, maar ook om buitenlandse die hij met zijn privéjet liet aanrukken. Uit Zuid-Amerika, Frankrijk, de voormalige Sovjetgebieden en de Balkan. Zo kreeg meneer eens op zijn verjaardag 3 twaalfjarigen cadeau, die na consumptie weer werden teruggevlogen. Aardig detail: soms zaten er bij die vluchten ook goeie vrienden van Jeffrey in het vliegtuig. Wie dat nou precies waren, is nog niet duidelijk. Maar tot die goeie vrienden behoorden bijvoorbeeld Bill Clinton, prins Andrew, Ehud Barak, Larry Summers en verschillende leden van de Council on Foreign Relations (1).
In de States staat voor dit soort grappen meer dan twintig jaar. Drie keer raaien wat vriend Epstein voor zijn ballen kreeg. Dertien maanden in een staatsinstelling voor lichte vergrijpen, waardoor hij dagelijks lekker naar zijn werk kon of indien wenselijk naar zijn huis in New York of zijn eilandje op de Virgins. Er wachtte hem binnenkort nog wel zeven volgende rechtzaken, maar goddank kon onze stinkend rijke pedo de boel net op tijd afkopen voor 7 meloen. Elk slachtoffertje 1. Zo doe je dat. Kan uiteraard alleen maar als je een heel koppel vetbetaalde beffen kan inhuren en aan de touwtjes kan trekken bij invloedrijke vrienden en kennissen.
Leuk onderwerp voor een film trouwens. Kan iemand Roman Polanski effe bellen?

(1) Over dit illustere instituut kunt u heel wat lieflijks vinden via onze zoekmachine.

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 430
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch