Skip to main content

over niet-stemmen

dinsdag 11 september-2012
Vandaag luisterde ik met een half oor naar radio2, waar verschillende mensen hun mening gaven over de verkiezing. Plots veerde ik op toen iemand, helaas, de naam heb ik niet gehoord, zei dat hij niet stemde omdat het geen zin heeft.
Zijn tegenpool op de radio, iemand van de christen unie, vroeg hem vervolgens waarom hij dan niet zou gaan stemmen. De grote onbekende antwoordde dat stemmen geen zin heeft omdat de regering, welke coalitie deze dan ook zou vormen, geen enkele macht heeft.
De macht zou liggen bij het grootkapitaal, ambtenaren en andere invloedrijke personen. Kortom, volgens deze beller naar radio 2, zou de hele verkiezing een farce zijn; slechts bedoelt om de bevolking een schijn van inspraak te geven.
Dit heb ik allemaal even laten bezinken.
Nu, na veel nadenken geef ik hem gelijk!
Ondanks mijn lidmaatschap van de SP ga ik NIET stemmen.
De SP stond de afgelopen weken zeer hoog in de peilingen en wat gebeurde er????
De complete nederlandse media schreven over een links Mao-istisch gevaar dat een ramp zou zijn voor zowel de economie als de internationale betrekkingen. En hier bleef het niet bij, want vervolgens vertelden de lijsttrekkers van alle partijen absoluut geen regeringscoalitie te willen vormen met deze partij.
Dus... zelfs al zou Roemer 60 zetels ophalen... terug naar het oppositiebankje.
Ja,ja... heel fijn zo'n democratie. Hoe zat dat ook al weer in Syrie?

(met dank aan Rob)

Klik hier om uw reactie toe te voegen