Tussen premies en piraten (039)

28 februari 2017
Hits: 653

woensdag 14 september-2011
Goed, de familie Q had dus in 2000 stiekempjes 3,5 meloen euro naar binnen getrokken dankzij de voorkennis die "Pientje" Q geboren M. had van de overname van ASR door Fortis/AMEV. Dat verder niemand zich daarover later nog druk maakte door het susgedrag van Fortis en ex-minister Benk Korthals van Justitie, het zij zo. Maar dat vriend Q en zijn vrouwtje daarna rustig verder konden gaan met hun carrière is wat minder te verknoerten.
Zo is onze raadsheer volgens officiële gegevens nog steeds plaatsvervangend kadi in een grote stad aan de rand van de Veluwe, lid van een beroepscommissie binnen het familierecht, lid van een geschillencommissie op financieel terrein (!!), bestuursvoorzitter van een stel stenenstichtingen en stadsherstelvehikels en secretaris van een paar recreatieclubjes.
Of ie nog iets doet als raadsadviseur bij het ministerie van Justitie op het gebied van wetgeving, rechtspleging en -bijstand, directe wetgeving, sector strafrecht en sanctierecht is niet helemaal duidelijk. Maar hij was het wel in de jaren rond en na zijn financiële meesterstuk bij ASR en zat dus als het ware lekker op de warme schoot van Benk, toen hier en daar wat schuchter protest werd aangetekend tegen het gevalletje voorkennis. En dat kwam uiteraard goed van pas.
Omdat onze sage over deze invloedrijke familie verder geen relatie meer heeft met ASR, openen wij binnenkort in dit theater de serie "Tussen beffen en piraten". En geloof ons, ook dat wordt nog smullen geblazen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 653
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch