Nulnullen voor nul aan de kant (003)

09 april 2017
Hits: 348

woensdag 10 juli-2013
Geheimsmurfen zijn ook maar mensen. Dus ze maken wel eens een foutje. Of nemen het niet zo nauw met de voorschriften. Kom je als gewone boerenfluit vaak nog redelijk mee weg. Maar als nulnul kan je in buitengewoon zwaar weer terechtkomen.
Zo berichtten wij op 21 en 22 februari het nodige over de nog vrij jeugdige Australiër Ben Zyglier. Die ging ergens in de fout bij zijn werkzaamheden voor de Israëlische snuffelvereniging Mossad en zeilde de petoet in. In afwachting van zijn proces. Buiten voornoemde vereniging, wat hoge hotemetoten, een stel bewaarders en Ben's bef wist geen mens van zijn opsluiting à la Edmond Dantes af. In tegenstelling tot Edmond verliet Ben na maanden van eenzame en anonieme opsluiting zijn duistere verblijf tussen zes planken. Zelfmoord, gezelfmoord, wie zal het zeggen? Er ontstond wel enige eilie in de Israëlische samenleving toen de affaire naar buiten brokkelde. Wat gepruttel over mensenrechten en zo. Maar dat duurde niet lang. Want waar praat je over met Gaza om de hoek?
Denk je zo, dat was dat. Wat blijkt? Zit er nog een geheimsmurf vast in dezelfde moderne Israëlische kerker. Onder dezelfde omstandigheden als Ben. Heeft blijkbaar ook iets uitgehaald wat niet helemaal strookte met de gedragscode die voor nulnullen geldt. Zijn naam is nog niet bekend gemaakt, maar deze agent X schijnt het nog bonter te hebben gemaakt dan zijn Australische voorganger. Wij zitten op het vinkentouw. Naast de vinken. En we wachten af. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 348
Nulnullen voor nul aan de kant

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch