Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (165)

01 juni 2015

maandag 18 augustus-2014
Don't shoot the messenger. Want die kan het ook niet helpen. Toch gebeurt het nogal eens. Neem de BBC. Die had een teevee-team ter plekke toen een hele ploeg snuffelsmurfen vorige week een inval pleegde in het Britse onderkomen van Harry Webb aka Cliff Richard aka Kitty (1). Zelfs de snuffelaars zelf waren niet gelukkig met de snorrende camera's. Beetje raar, want vooraf was er wel degelijk sprake van een tit for tat tussen de vertegenwoordigers van de glazen staatstiet en de snuffelbaasjes. De tit werd gevormd door een nieuwe getuige van Kitty's ondeugende verleden en de tat was toestemming om bij het hek van Cliff's mansion te staan als de smurfen de aanval openden. Dat laatste zonder de zangerd vantevoren op de hoogte te stellen. En niet alleen Kitty viel daarover, ook zijn fans en de bij dit soort gevallen als Piggelmeehuisjes uit de grond schietende moraalridders.
Overigens liep het onderzoek naar het vermeende koterhopsen van het Britse antwoord op Elvis Presley al een jaar en zonder twijfel was daarbij ook Kitty's connectie weer opgedoken met de conservatieve zwaargewicht Lord Boothby en diens criminele gappies, Ronnie en Reggie Kray (2). Een odd trio dat al in de jaren zestig bekendheid genoot in de koterhopsscene. Eind 1968 zeilden de tweelingbroers for life een kerker in wegens een paar moordgevalletjes. En al begin 1969 schreef Ronnie aan zijn biograaf John Pearson het volgende epistel:

"John, I had a very nice letter from Cliff Richard. I thought it was marvelous of him to write to me at a time like this. There are still a lot of nice people left around".

De inhoud van Cliff's aardige briefje kennen we niet, maar op dit moment zal ie er waarschijnlijk spijt van hebben dat ie het ooit heeft geschreven. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 164 van deze serie dd. 16 augustus 2014.
(2) Zie aflevering 121 van deze serie dd. 26 augustus 2013. Mocht u dat niet voldoende vinden, dan is goegelen naar de Kay brothers een heel nuttige bezigheid.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort