Spaanse steekjes (003)

02 maart 2017
Hits: 462

zaterdag 2 februari-2013
Ja, dat dachten we al. In de vorige aflevering spraken we de verwachting uit dat de Spaanse zwarte poenmuis een rabo (staart) zou krijgen. Nou, helemaal bingo. De huidige eilie blijkt namelijk rechtstreeks voort te vloeien uit de zogenaamde "Gürdel-affaire". Een corruptieschandaal dat in 2009 de boel flink op scherp zette tussen Gibraltar en Andorra, maar listig het intrigebos werd ingeduwd toen bleek dat de fameuze onderzoekrechter Baltasar Garzón een paar sleutelfiguren op illegale wijze had afgeluisterd (1). Een van die figuren was Fernando Correa (2). Een hotemetoot van de Partido Popular van voormalig premier Aznar en huidig premier Rajoy, die naar nu blijkt allebei lekker hebben meegesmikkeld uit de geheime Zwitserse ruif. Iberische rupsjes-nooit-genoeg.
Bij de Gürdel-affaire verwierven een stel stenenstapelaars via het PP-netwerk van amigo Correa grote bouworders van de overheid in ruil voor stevige financiële bijdrages uit hun zwarte voorraden. En Juanito Fiscusio? Die kon een dikke krijgen. Spanje werd volgestampt met bouwwerken en vliegvelden waar momenteel hekken omheen staan met "hier waak ik"-bordjes en gierde vervolgens een recessie in die bijvoorbeeld het pensioengeld van de ouwe meuk opslokte en zorgde voor een werkeloosheid waar je usted tegen zegt.
Wie de laatste dagen goed heeft opgelet ziet enige overeenkomst tussen deze Spaanse toestanden en wat wij in Nederland allemaal meemaken. Waarover struikelde de SNS-bank? Over een stapel onverkoopbare stenen. En dan mag een of ander talking head wel zeggen, dat we er met de naasting van drie grote banken wel uit zijn, maar bij de ABN/AMRO en de ING staan ook nog een paar stapeltjes stenen in de kelder die op de markt geen daalder waard zijn. En dat zal bij de “gezonde” RABO niet anders zijn. Bovendien weten we niet hoeveel de boerenbloedbank mag schokken voor haar aandeel in de Libor-affaire. Dus kijk er niet van op als ook hier de Spaanse furie losbreekt. En dan hebben we het niet over 5 december. Stay tuned.

(1) Garzón verwierf internationaal onder andere bekendheid door zijn poging de Chileense dictator Pinochet voor het luik te zetten, Berlusconi en diens mafiose gabber Dell’Utri te tekkelen en de Amerikaanse Nazi-methodes bij de baardenbestrijding veroordeeld te krijgen.
(2) Correa is het Spaanse woord voor gordel cq. Gürdel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Aantal keren bekeken: 462
Spaanse steekjes

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch